Pedalom za Krijesnice – powered by TIA mobiteli – u srijedu u Pločama

0

Udruga  Krijesnica je udruga za pomoć djeci i obiteljima suočenim s malignim bolestima.

Sjedište Udruge je u Zagrebu. Osnovana je u rujnu 2000. godine. U 20 godina rada pomogli su preko 1500 obitelji suočenih s malignim bolestima u dječjoj dobi.

Cilj Udruge je poboljšati kvalitetu života, socijalnu uključenost i prava djece i mladih oboljelih od malignih bolesti, njihovih obitelji i mladih liječenih od malignih bolesti u djetinjstvu. Udruga sukladno cilju djeluje na području socijalne djelatnosti, zaštite zdravlja i ljudskih prava.

Djelatnosti Udruge su:  pružanje adekvatne stručne psihološke pomoći i psiho-socijalne podrške oboljeloj djeci i njihovim obiteljima , organiziranje smještaja za roditelje i djecu koja dolaze na liječenje, organiziranje grupa podrške za roditelje djece oboljele od malignih bolesti, organiziranje grupa mladih koji su liječeni od maligne bolesti u djetinjstvu, organiziranje edukacija, izleta i sastanaka mladih koji su liječeni od maligne bolesti u djetinjstvu, poticanje aktivnog pristupa mladih ljudi problematici malignih bolesti dječje i mladalačke dobi, prikupljanje informacija i edukacija roditelja djece oboljele od malignih bolesti o značajnim medicinskim pravnim, socijalnim i psiho-socijalnim aspektima u svrhu njihovog aktivnog angažiranja i uključivanja u program unapređivanja kvalitete života njihove djece,

senzibilizacija javnosti za probleme i prava djece oboljele od malignih bolesti i njihovih obitelji,  senzibilizacija zdravstvenih djelatnika za potrebe, poteškoće i prava pacijenata , zalaganje za humanizaciju bolnica, poboljšanje uvjeta boravka djece u bolnici ,zalaganje i zagovaranje za ostvarivanje ljudskih prava, prava pacijenata, prava djece i mladih suočenih s malignim bolestima, prava hospitalizirane djece i mladih, djece i mladih u liječenju i članova njihovih obitelji, poticanje i provedba istraživanja o medicinskim i psihološkim aspektima bolesti, organiziranje odgojnih i obrazovnih, pedagoških i psiholoških, umjetničkih, kreativnih, socijalizacijskih, rekreativnih, plesnih, sportskih, kulturno-zabavnih i drugih aktivnosti za djecu i odrasle – organiziranje tečajeva, edukacija, seminara, predavanja, tribina, radionica i drugih stručnih skupova, te izložbi i prigodnih donatorskih akcija te izdavačka djelatnost, izrada uporabnih i promotivnih proizvoda, organiziranje volonterskih programa, suradnja i partnerstva s domaćim i međunarodnim organizacijama te fizičkim osobama, sudjelovanje na domaćim i međunarodnim stručnim skupovima, kongresima i sl.

Udruga Krijesnica je kroz više projekata i akcija prikupljala sredstva za svoj rad. Preko projekta „Malo svjetlo nade“ pripremaju matične sredine oboljelog djeteta na njegov povratak nakon liječenja. Tu je i Rehabilitacijski kamp Krijesnica koji je namijenjen djeci koja su završila liječenje te se održava jednom godišnje, tijekom ljetnih mjeseci, a svake godine štićenici udruge sa svojim roditeljima sudjeluju na Svjetskim igrama Djeca pobjednici u Moskvi.

logo_tia_pedalom

Ove godine Ivan Puškarić, član Tilček Team – a iz Jastrebarskog, je pokrenuo akciju – biciklistički poduhvat Pedalom za Krijesnicepowered by TIA mobiteli. Biciklisti Ivan Puškarić, Marko Kos i Marko Deša krenuli su duž Lijepe naše za oboljelu djecu. Početak vožnje iz Jastrebarskog je bio 15. kolovoza u 07.30 h, a povratak u Jastrebarsko se očekuje 26.kolovoza u 14.30 h. U 12 dana obići će  u potpunosti svu granicu naše države. U tom periodu napraviti će se čak 3.100 kilometara, a čeka ih preko 30.000 metara uspona, a sve s ciljem prikupljanja sredstava za udrugu Krijesnica.

U srijedu 19. kolovoza prolaze kroz naš grad Ploče, te se Grad Ploče pridružuje akciji kao pokrovitelj. U jutarnjim satima Udruga Krijesnica imati će donacijsku prodaju na Gradskoj tržnici i ispred Mullera.

Doček Tilček Team-a očekujemo u večernjim satima ispred Robne kuće između 17.30 i 19.30 sati. Sve promjene u satnici javimo preko službenih stranica Grada Ploča, Radio Ploča i gradskih portala.

Dragi građani, očekujemo Vas u velikom broju na štandovima Udruge Krijesnica i na dočeku biciklista iz Tilček Teama.

 

 

 

 

 

 

 

Share.

About Author

Comments are closed.