Tijekom jučerašnjeg dana dogodilo se čak devet prometnih nesreća

0

Tijekom jučerašnjeg dana na prometnicama Policijske uprave dubrovačko-neretvanske dogodilo se šest prometnih nesreća u kojima su tri osobe teže, a osam ih je lakše ozlijeđeno. Preostale tri prometne nesreće za posljedicu su imale materijalnu štetu.

Izdvajamo tri prometne nesreće s teže ozlijeđenim osobama:

Prva se dogodila u 7,25 sati u Ulici Janka Bobetka u Dubrovniku kada je vozačica u dobi od 26 godina, prilikom parkiranja unatrag na nogostupu navedene Ulice, vozilom udarila u 85-godišnjeg pješaka koji je uslijed udara teže ozlijeđen i zadržan na liječenju u dubrovačkoj bolnici.

Do druge prometne nesreće je došlo oko 11,05 sati na kolniku DC 425 kada je poljski državljanin u dobi od 31-godine, krećući se osobnim vozilom poljskih nacionalnih oznaka iz pravca Opuzena u pravcu Karamatića, prilikom skretanja udario u teretno vozilo BiH nacionalnih oznaka. Teže ozlijede zadobio je spomenuti poljski vozač koji je zadržan na liječenju u splitskoj bolnici, dok je njegova suputnica lakše ozlijeđena i nakon ukazane liječničke pomoći puštena je na kućnu njegu.

Treća prometna nesreća se dogodila u 13,10 sati na predjelu Batahovine u Dubrovniku kada je 61-godišnji državljanin SAD-a, izlaskom iz zavoja, izgubio nadzor nad motociklom i pao na kolnik uslijed čega je zadobio teže tjelesne ozljede, dok je njegova suputnica, 51-godišnja državljanka Rusije, zadobila lakše tjelesne ozljede. Oboje ozlijeđenih su nakon ukazane liječničke pomoći pušteni na kućnu njegu.

Do ovako velikog broja prometnih nesreća je zasigurno došlo i zbog mokrih i skliskih kolnika uslijed pada kiše, stoga koristimo priliku da još jednom skrenemo pozornost svim sudionicima u prometu da prilikom loših vremenskih uvjeta kada dolazi do kiša nakon dužih sušnih razdoblja kolnici postaju posebno skliski te je potrebno prilagoditi brzinu kretanja vozila osobinama i stanju ceste, kao i vidljivosti, preglednosti, atmosferskim prilikama i gustoći prometa. 

 

 

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

 

Share.

About Author

Comments are closed.