DECANTER 2020 Veliko priznanje za Vinariju Deak stiže iz Londona – srebro za Pošip i bronca za Plavac mali

0

Za vina iz najmlađeg hrvatskog vinogorja u Komarni i ove godine su stigla prestižna priznanja s jednog od najvećih i najznačajnijih svjetskih vinskih natjecanja, Decanter World Wine Awards 2020, koje se već petnaestak godina organizira u Londonu, javlja likemetkovic.

Ovoga puta su dvije vrijedne nagrade dodijeljene vinima Vinarije Deak iz Opuzena: 90 bodova i srebrena medalja za vino Pošip Ćaća moj 2018. i 87 bodova i brončana medalja za vino Plavac mali 2017.

vinarija-obitelj-deak-komarna

– Ovakva svjetska priznanja su nam od velike važnosti jer potvrđuju kvalitetu naših vina i omogućuju nam lakši plasman na tržište. Prošle godine smo nagrađeni broncom, ove srebrom, a dogodine idemo po zlato. – s ponosom ističu u Vinariji Deak.

Na ovogodišnji Decanter je stiglo više od 16.500 različitih vina iz 55 zemalja svijeta koja je na slijepo kušalo 116 vodećih svjetskih vinskih stručnjaka, uključujući 37 Masters of Wine i devet Master Sommelier. Ove godine hrvatska vina su dobila čak 170 medalja, a uz platinaste i zlatne, domaći su vinari osvojili i 68 srebrnih, 88 brončanih.

Uz vinogradarstvo i vinarstvo obitelj Deak je uspješna i u maslinarstvu

Vinogradi obitelj Deak je najmlađi u vinogorju Komarna, prva berba je bila 2015 godine. Nasadi plavca malog i pošipa se nalaze na poziciji Kremena, na padini koja dodiruje more.

winebar-vinarija-deak_edited

Uz vinogradarstvo i vinarstvo obitelj Deak se bavi i maslinarstvom, točnije proizvodnjom ekoloških ekstradjevičanskih maslinovih ulja koja su također već nagrađivana.

Iako mladi vinari, svoja su vina već izvezli u SAD (Massachusetts) preko Croatia Premium Wine Imports, a ove godine su otvorili i Wine bar uz Jadransku magistralnu prema Dubrovniku gdje planiraju plasirati veliki dio svoje proizvodnje.

 

Share.

About Author

Comments are closed.