‘Argonauti’ će preveslati 650 km hrvatske obale: od Prevlake do Savudrije

0

Argonauti iz Bjelovara planiraju u kanuu šesterosjedu preveslati rutu od Prevlake do Savudrije i to u sedam dana. Svoj plan su iznijeli danas na konferenciji za medije u metkovskom Hotelu Narenta gdje ih je dočekao predsjednik Udruge lađara Luka Oršulić, javlja likemetkovic.

Kapetan Argonauta Tomislav Smrček je rekao da riječ je o ruti dugačkoj 650 kilometara, a cijeli pothvat je humanitarnog karaktera, u korist medijske promocije udruge Plava krila. U ovom poduhvatu će sudjelovati dvanaest veslača, dvije ekipe po šest, a predviđeno je da se vesla i jednu noć. Uspjeh će uvelike ovisiti o vremenskim prilikama a prognoze su za sada povoljne.

argonauti-bjelovar-pustolovinajadranom-2

Jadranska pustolovina – Jadranom bez daha se trebao odviti još u svibnju ove godine, ali je zbog pandemije koronavirusa sve pomaknuto za jesen. Na ‘Pustolovinu’ kreću u nedjelju, 18. listopada, iz Prevlake, dok je dolazak u Savudriju planiran u nedjelju, 25. listopada.

Argonauti će ovim započeti i dvogodišnji trenažni ciklus i pripreme za kanuističku maratonsku utrku Moloka’ i Hoe na Havajima. Riječ je o najprestižnijoj i najzahtjevnijoj utrci na svijetu, a Argonauti se na nju spremaju otići u listopadu 2021. godine. Sve je trebalo biti pod trenerskom palicom Nikice Ljubeka, međutim, on je prije nekoliko dana potpisao ugovor s Kinezima pa će Bjelovarci svoj dvogodišnji plan ostvarivati s nekim drugim trenerom.

argonauti-bjelovar-pustolovinajadranom-3

Bjelovarci su postali hit nakon što su 2016. godine pobijedila na Maratonu lađa na Neretvi na kojem nastupaju dugi niz godina, a svoju popularnost koriste i za humanitarne svrhe. Imali su svog člana i u posljednjem preveslavanju kanala La Manche 2018. godine.

Tekst i slike: Likemetkovic

Share.

About Author

Comments are closed.