Borna Juračić – sjajno otkriće Jadrana LP

0

Nogometaši Jadran LP u Dubrovnik su na noge GOŠK Dubrovniku 1919  otputovali bez četiri igrača iz prve postave, zbog žutih kartona nije mogao igrati Mario Marić a u zadnji trenutak zbog ozljede kod kuće su ostali Dino Primorac, Stipe Nikolac i Anđelo Kordić.

Borna JuračićTreneru Mariu Oršuliću bila su dovoljna dva sata putovanja do Dubrovnika da od ostatka posloži pobjedničku momčad i na iznenađenje mnogih na lapadski travnjak u vatru od prve minute ubaci Bornu Juračića Kanađanina Hrvatskog porijekla, inače obitelj mu vuče korijene iz Ploča. Po vokaciji je lijevi stoper a može igrati i desnog. U Dubrovniku se ipak našao na mjestu desnog obrambenog igrača.

Ovaj 22-godišnji igrač u Jadran je došao u srpnju 2020. godine, odradio pripreme a pločanski strateg je u njemu vidio potencijal za plavi dream time, te kroz dosadašnji dio prvenstvo mu davao priliku sa klupe. Ova utakmica, može se kazati, bila mu je “debi”, odigrao je svih 90.minuta. Inače Borna je u Hrvatsku dolazio 2016. godine kada je odradio 10-dnevne pripreme sa trećeligašom HAŠK iz Zagreba, dok mu je ovo prvi duži boravak u domovini roditelja.

Završio je Ekonomski fakultet odsjek međunarodni menadžment i financije, te usporedo sa školovanjem i igrao veliki nogomet. Prvi klub mu je bio FC London(League One Ontario), zatim je nastavio u Niagara University(NCAA Division 1), a u Jadran Luka Ploče je došao iz Hamilton Sity.

Povučen, tih, nenametljiv za kraj nam je ipak kazao slijedeće – Ovdje mi je lijepo, osjećam se ugodno, u svlačionici su me svi prihvatili i mogu im se obratiti za bilo što u svakom trenutku. Zadovoljan sam trenažnim procesom i volim da trener ima svoj čvrst stav. Iskreno potajno sam se nadao da ću dobiti priliku pokazati se u najboljem svijetlu. Pred početak susreta trener mi je rekao “samo igraj” što mi je dalo još već poticaj da dam sve od sebe.

Za kraj poželimo Borni još mnogo dobrih utakmica i uspjeh u građenju nogometne karijere.

Piše i slika: Branko Kulidžan

 

Share.

About Author

Comments are closed.