Nacionalni dan sigurnosti cestovnog prometa

0

Hrvatski sabor proglasio je 21. listopada Nacionalnim danom sigurnosti cestovnog prometa i ove godine obilježava se prvi puta. Ministarstvo unutarnjih poslova RH kao nositelj aktivnosti iz Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa upriličit će obilježavanje kako slijedi.

U srijedu 21. listopada, odnosno na sam prvi Nacionalni dan sigurnosti cestovnog prometa će se na deset lokacija diljem Hrvatske (Zagreb, Varaždin, Osijek, Slavonski Brod, Rijeka, Pula, Zadar, Gospić, Split i Dubrovnik) dijeliti letci kojima se upozoravaju građani na četiri glavne ubojice u cestovnom prometu u Hrvatskoj, a to su vožnja u alkoholiziranom stanju, korištenje mobitela tijekom vožnje, nevezanje pojasa te prekoračenje brzine.

Također, bit će postavljena i povelja na koju će se građani imati priliku potpisati i tako se obvezati da će poštivati prometnu kulturu te će im se prigodno pokloniti bedž.

Ovogodišnji prvi Nacionalni dan sigurnosti cestovnog prometa obilježit će se pod motom “Kad sigurno voziš, sigurno stižeš“ koji će biti popraćen s hashtagovima #vozimsigurno, #mupbrine i #police4prevention.

 

Share.

About Author

Comments are closed.