ENNA Transport smanjuje broj radnika u Pločama

0

“Značajno smanjenje opsega poslovanja u Poslovnoj jedinici Ploče hrvatskog željezničkog cargo prijevoznika ENNA Transport uzrokovalo je potrebu za smanjenjem broja radnika tj optimiziranjem radnih procesa”, stoji u priopćenju cargo prijevoznika ENNA Transport kojeg u nastavku prenosimo u cijelosti.

“Broj radnika u PJ Ploče smanjit će se za 20 od kojih je 8 radnika ponuđen premještaj u regiju sjever u kojoj postoji potreba za povećanjem broja radnika. Redovne djelatnosti društva u Pločama nastavit će obavljati 32-oje radnika.

Racionalizacija troškova provodi se s ciljem stabilizacije poslovanja. Poslodavac se, vodeći računa o radnicima i kako bi umanjio negativne posljedice promjena, odlučio za isplatu otpremnina po modelu koji je za radnike značajno povoljniji od uvjeta propisanih Zakonom o radu, a poslodavac će svima isplatiti i Božićnice te dar za djecu.

U razdoblju do 31.12.2020. godine provest će se reorganizacija tijekom koje će doći do spajanja poslova komplementarnih radnih mjesta, edukacije i osposobljavanja radnika za obavljanje više vrsta poslova”, zaključuje se u priopćenju.

ENNA Transport je prvi hrvatski privatni željeznički cargo prijevoznik koji zapošljava više od 100 radnika. S 3,5 milijuna tona prevezene robe i 30% tržišnog udjela u Hrvatskoj, tvrtka vrši i organizira prijevoze diljem Europe. Tvrtka je u sastavu Energia naturalis (ENNA) grupe od 2015. godine.

Izvor: dubrovniknet.hr

 

Share.

About Author

Comments are closed.