Pelješki most: Radovi ispod površine i na površini mora završeni

0

Na gradilište Pelješkog mosta stigao je brod koji će odvesti plovne objekte korištene za radove u moru. To znači da su radovi ispod površine i na samoj površini mora završeni – sada čekamo da se dvije hrvatske obale napokon spoje mostom, javlja HRT.

Pelje-ki_most.transfer_frame_2777


Zhen Hua 33  treći je potopni brod koji je u nepune dvije godine uplovio na gradilište Pelješkog mosta.

Tijekom noći brod je uronio u more tako da se teretni dio našao više od metra ispod morske površine i trenutačno remorkeri na njega uguravaju plovne objekte.

Pelje-ki_most.transfer_frame_2286
Kad ispusti balast brod će se podići i sa šest plovnih objekta pomoću kojih su obavljani radovi u moru, otploviti u Kinu. Drugim riječima, završeni su svi radovi ispod morske površine, no u punom su jeku aktivnosti kojima most raste u visinu i dužinu.

– U ovom trenutku na gradilištu se izvode armirano-betonski radovi na izgradnji pilona te montaži i zavarivanju čelične rasponske konstrukcije, govori Davor Perić, inženjer Hrvatskih cesta na gradilištu Pelješkog mosta.

Pelje-ki_most.transfer_frame_887

Mladi inženjer građevinarstva Džoni Ujdur na privremenom je radu u Njemačkoj. Svaki put kad dođe u rodnu Neretvansku dolinu posjeti ovo gradilište.

– Svaki put se iznenadim kako radovi brzo napreduju, rekao je Džoni Ujdur iz Krvavca.

Vjerojatno će se ugodno iznenaditi kad dođe i idući put, i to ponajviše postavljenim rasponom mosta.

Pelje-ki_most.transfer_frame_0

– Radovi teku dobro i iduću isporuku čeličnih segmenata očekujemo 22. studenog kada stiže ukupno 15 novih čeličnih segmenata koji teže ukupno 4300 tona, govori Davor Perić.

Samo dio od projektiranih 70 tisuća tona čelika i jednako toliko betona.

Pero Štrbe

 

Share.

About Author

Comments are closed.