Pločani se oprostili od Vere Zime

0

Urna sa posmrtnim ostacima pokojne Vere Zime, prema njenoj želji, položena je u utorak u obiteljsku grobnicu na gradskom groblju Laniština u Pločama, u prisustvu rodbine, prijatelja i sumještana.

Prije polaganja urne u obiteljsku grobnicu, uz poštivanje propisnih epidemioloških mjera, obavljen je obred ispred mrtvačnice na gradskom groblju

Kazališna, filmska i televizijska glumica Vera Zima u četvrtak poslijepodne ispraćena je na posljednji počinak na zagrebačkom Krematoriju. Ispraćaj je održan u velikoj dvorani uz poštivanje epidemioloških preporuka, a svoja sjećanja na preminulu glumicu uzvanici su upisivali i u knjigu žalosti koja je bila postavljena ispred same dvorane. Vijest o smrti Vere Zime mnoge je zatekla.

1..

2..

3..

4..

5..

6..

7..

8..

9..

10

11

Mnogima omiljena glumica preminula je samo pet mjeseci nakon što je ponosno u ruke primila Nagradu Vladimir Nazor. Na svečanoj dodjeli bila je već vidno narušena zdravlja. Trebala je pomoć pri hodanju i preuzimanju nagrade, ali s lica joj nije silazio zarazni osmjeh životnog zadovoljstva i energija koja ju je uvijek krasila. Mnogi su je voljeli zbog vedrog duha, a jednu od najrecentnijih uloga ostvarila je u HRT-ovoj seriji “Odmori se, zaslužio si” u kojoj je igrala Ružu Kosmički za koju je nagrađena 2006. godine Hrvatskog društva dramskih umjetnika. “Kod glumca je najvažnija glumačka strast. Što se, pak, mene tiče, držim da je prava sreća što smo se srele Ruža Kosmički i ja!”, govorila je Zima do samog kraja o svojoj najupečatljivijoj TV ulozi. Za ulogu brižne seoske majke u kultnom filmu “Oprosti za kung-fu” Ognjena Sviličića nagrađena je Zlatnom arenom.

 

 

Share.

About Author

Comments are closed.