Jadran Luka Ploče jesenski prvak, Abel Kalfić sa 11 pogodaka najbolji strijelac lige

0

Konačno i službeno je objavljeno da je jesenski dio prvenstva u 3.HNL – jug završen. Trebalo je odigrati još jedno kolo u kojem su nogometaši Jadran Luka Ploče bili slobodni što ne bi utjecalo isto na konačni poredak lige ali nije odigrano zbog donesenih novih epidemioloških mjera. Zaostalo kolo po procjenama u koliko budu dozvoljavale epidemiološke mjere odigrati će se prije početka proljetnog dijela prvenstva koje bi trebalo početi 20.veljače 2021. godine.

Službeno HNS (1)

Nogometaši Jadran Luka Ploče prvaci su lige sa osvojenim 31 bodom, četiri boda više od drugoplasiranih Hrvaca i Neretvanca, istina s utakmicom više. Najbolji strijelac lige u jesenskom dijelu je Abel Kalfić iz Jadran LP sa 11 pogodaka koliko ima i Baldo Cicijelj iz GOŠK Dubrovnik 1919. Predenost je na strani Kalfića, oba igrača su odigrala po 14 utakmica ali Pločanin je u igri proveo manje vremena  (1163 minute) dok je Cicijelj proveo (1233 minute) znači više 70 minuta te je prednost na strani Abela Kalfića.

Službeno HNS (2)

Pločanski strateg Mario Oršulić i njegova desna ruka Goran Oršulić Rara u 16.kola imali su na raspolaganju 23 igrača. Jadran je upisao 9 pobjeda, 4 neriješena rezultata i 3 poraza. Postigli su ukupno 35 a primili 17 pogodaka(+18). U prvih 10.kola plavi sa ušća Neretve nisu imali niti jedan poraz, upisali su 7 pobjeda i 3 neriješena rezultata, nakon toga u posljednjih 6.kola oscilirali su u igri malo zbog ozljeda a malo i zbog izostanaka radi žutih kartona. Najveću pobjedu ostvarili su na Jadranovu u 3.kolu protiv Zagore (6:0) dok su najveći poraz imali u posljednjem 16.kolu u Ivanbegovini protiv Kamena (3:1). Odigrali su i 2 utakmice sa nepopularnim rezultatom 0:0, obje u gostima, u 6.kolu protiv Sloge iz Mravinaca te u 12.kolu protiv Neretvanca iz Opuzena.

Kroz prvenstvo imali su 34 opomene, najviše žutih kartona je dobio Mario Marić ukupno 4, a slijede ga sa po 3 žuta kartona Ivan Raič, Marin Romić, Dino Primorac, Anđelo Kordić i Ivan Dulaj. U rubrici crvenih kartona piše – nema. Uz Abela Kalfića koji je postigao 11 pogodaka, slijede sa 7 Marko Musulin, po 3 postigli su Dino Primorac, Mario Marić i Ivan Raič, Marin Romić je protivničku mrežu pogađao 2 puta dok su po 1 pogodak postigli Ivan Dulaj, Kordić Anđelo, Stipe Nikolac, Lovrić Lucijano i Duje Duje Žderić. Kapetansku traku je 10 puta nosio Stipe Nikolac a po 3 puta Dino Primorac i Ivan Raič.

Svih 16 utakmica odigrali su Marko Čagalj i Ivan Paponja (1440 minuta) te Marko Musulin sa nešto manjom minutažom (1409 minuta). U terenu nisu niti minutu proveli vratari Mario Vukanović i Matej Radić te igrač Ivan Herceg.

Piše: Branko Kulidžan

 

Share.

About Author

Comments are closed.