Marko, Mario i Matej – Trio “M” za uspjeh

0

U jesenskom dijelu prvenstva koje su Pločani završili na pobjedničkom postolju velike zasluge pripadaju onima koji čuvaju svoja vrata i ne daju protivničkim igračima da im tresu mreže. Trenerski tandem Mario i Goran Oršulić nakon opsežnih priprema opredijelili su se za tri vratara iskusnog Marka Čaglja te mlade i nadarene Maria Vukanovića i Mateja Radića.Marko Čagalj vratar

MARKO ČAGALJ, prvi vratar

Iskusni 25-godišnjak rođen 12.06.1995. godine, na svih 16 utakmica je bio između dvije vratnice gdje je proveo ukupno 1440 minuta, te primio 17 pogodaka. Neumoljiv u obrani kaznenih udaraca protivničkim igračima sa 11 metara. Na vrata Pločana je stao u mlađim uzrasnim kategorijama da bi ga put u srednjoj školi odveo u Neretvu iz Metkovića, gdje je proveo nepune 4 godine braneći za juniore. Nakon toga vraća se na kratko u Jadran LP, a nastavkom školovanja završava u drugoligašu Solinu, gdje je sa uspjehom branio 2 godine. Okušao se i u Švedskoj pola godine braneći za momčad Motala, a onda se vraća u plave sa ušća Neretve.

j7 Mario Vukanović pričuvni vratar

MARIO VUKANOVIĆ, pričuvni vratar

Jedan je od najmlađih ne samo vratara već i igrača u trećoj ligi, a možda i najmlađi. Rođen je 11.03.2004.godine, Jadranovo dijete, prošao od najmlađih sve uzrasne kategorije. Još uvijek je kadet i junior,  a već je pokucao na seniorska vrata. Trener Mario Oršulić u njemu je prepoznao potencijal te ga uvrstio u odabrane za prvenstvenu utrku. Nije imao prilike u 15. kola pokazati što može, ali je sa klupe mnogo toga mogao naučiti. U svakom slučaju pred njim je da napreduje a vrijeme će pokazati koliko je u tome uspio.

nn

MATEJ RADIĆ, pričuvni vratar

Kao i mnogi njegovi vršnjaci, rođen 20.05.2001. godine počeo je u Jadranu LP i polako stepenicu po stepenicu slagao mozaik i napredovao. Njegovo zalaganje na treninzima te sigurne obrane na utakmicama mlađih uzrasnih kategorija nisu promakle iskusnom strategu plavih koji ga je stavio na svoj popis. U jesenskom dijelu u zapisniku je bio na jednoj utakmici ali nije upisao minute biti među vratnicama.

Nastavlja se…..

Piše:    Branko Kulidžan 

Slike:  Mario Šetka

 

 

 

Share.

About Author

Comments are closed.