Pločanski HDZ prisjetio se prvog hrvatskog predsjednika

0

Predstavnici GO HDZ-a Ploča kao i predstavnici utemeljitelja stranke su povodom 21. obljetnice smrti prvog predsjednika moderne Hrvatske dr. Franje Tuđmana položili vijence i zapalili svijeće kod spomenika na rivi, ispred pločanske crkve.

t

tudjman

„Trebamo li 21 godinu nakon njegove smrti biti zahvalni tvorcu moderne hrvatske države? U čemu se ogleda njegov doprinos kvaliteti naše svakidašnjice? Bi li bilo svejedno i da nije bilo prvog predsjednika?

Svi u dubini duše osjećamo, a osjećaj potkrepljuju i materijalni dokazi da su slobodne nacije sretnije. Jasno je da Austrija i Japan imaju viši životni standard od Češke i Sjeverne Koreje. Vidimo i da se gubitak blagostanja zbog izostanka slobode ne može nadoknaditi u životu jedne generacije, ali i da sloboda sama po sebi nije garancija blagostanja i sreće kojoj teži svaki pojedinac i društvo.

Što je sa zemljama kao što su Armenija, Azerbajdžan, Moldavija, Ukrajina, Grčka, Cipar i Turska? Imamo li osjećaj da nam je predsjednik iza sebe ostavio takvu vrstu kamena oko noge ili vrata? Nakon 25 godina možemo ne samo poslovati sa susjedima nego i neopterećeno navijati za Novaka Đokovića, jer je doista to zaslužio svojim životom i karijerom. Uz dozu svijesti o vlastitim pogreškama i dostignućima iz prošlosti možemo svima u Europi i svijetu gledati u oči i vedro graditi svoju budućnost. Zato mu hvala.

Budimo u svojoj zahvalnosti svjesni vlastite odgovornosti. Prvi predsjednik je skupa s braniteljima stvorio temelje odnosno preduvjete. Odgovornost za daljnju izgradnju je naša jer od Biblije do danas svu razliku između pustinje i zemlje kojom teče med i mlijeko čine ljudi i njihova odlučnost“, poručio je Krešimir Šunjić, predsjednik HDZ-a Ploča.

t 2

 

 

Share.

About Author

Comments are closed.