Učinjen prvi korak k osnivanju Županijske lučke uprave Ploče

0

Gradsko vijeće Ploča podržava izdvajanje luke „Ploče – Mala pošta“, koja se koristi isključivo za komunalni vez, iz sustava upravljanja Lučke uprave Dubrovačko – neretvanske županije te zahtijeva osnivanje nove Županijske lučke uprave Ploče, radi upravljanja, gradnje i korištenja luke otvorene za javni promet županijskog i lokalnog značaja na području Grada Ploča.

Županijskoj skupštini Dubrovačko – neretvanske županije upućuje se zahtjev za osnivanje Županijske lučke uprave Ploče, a nadležna Služba za opće poslove Grada Ploča zadužuje se da poduzme potrebne radnje za ostvarenje Zaključka, koji je većinom glasova vladajuće koalicije usvojen na zadnjoj sjednici Gradskoga vijeća. Grad Ploče smatra da bi se osnivanjem Županijske lučke uprave Ploče na bolji način odgovorilo stvarnim potrebama korisnika veza u Pločama.

Ovo je prvi korak u nastojanju da se osnuje Županijska lučka uprava Ploče, nakon dugotrajnih negodovanja korisnika vezova, nezadovoljnih odnosom Županijske Lučke uprave, kategorizacijom pločasnke lučice i, posljedično, svime što ih toga proizlazi. Podsjetimo, zbog toga su korisnici vezova nedavno Gradu Ploče uručili peticiju s preko sto potpisa.

Vladajući i oporbeni vijećnici bili su složni da se problem treba riješiti, ali su se razišli oko načina njegovog rješavanja. Odbijen je oporbeni amandman da u raspravi sudjeluju i potpisnici peticije.

Iz vladajuće koalicije istaknuli su, među ostalim, da su lučicu izgradili ljudi iz Ploča samodoprinosom, te da su se za ovaj korak odlučili jer su iz Lučke uprave Dubrovačko neretvanske županije pokazali dugotrajnu nezainteresiranost za rješavanje problema u Pločama, dok su oporbenjaci predlagali tematsku sjednicu Gradskoga vijeća jer u dostavljenim materijalima nisu prezentirani troškovi takvoga projekta. Ukoliko se formira Županijska lučka uprava Ploče, u Upravnom vijeću biti će 2 predstavnika resornoga Ministarstva s područja Ploča i 3 predstavnika regionalne i lokalne samouprave.

Share.

About Author

Comments are closed.