HDZ Ploče o problematici korisnika vezova u lučici Mala Pošta

0

O aktualnoj problematici korisnika vezova u lučici Mala Pošta, HDZ Ploča poslao nam je priopćenje koje prenosimo u cijelosti:

O problematici korisnika vezova u lučici „Mala Pošta“.

Poštovani sugrađani,

Nakon što smo temeljem inicijative građana javno pozvali na raspravu o problemu vezova, pritisak javnosti je preko noći doveo do dopune dnevnog red Gradskog vijeća I odluke da se traži uspostava Županijske lučke uprave Ploče. Tražili smo da u raspravi sudjeluju predstavnici građana, zato što držimo da imaju što reći i da najbolje poznaju predmetnu problematiku. Javnost i Vijeće bi se tako bolje informirali o predmetnoj tematici. Vladajući ovu inicijativu nisu poduprli, smatrajući da sami problematiku poznaju bolje i da je dovoljno da govore umjesto građana.

I iz takve šture rasprave je bilo razvidno da uspostava ovakve institucije neće proći bez imenovanja ravnatelja i upravnog vijeća sa 5 članova (2 +3). Većina nije ponudila odgovore niti garancije, da će građani za ono što budu plaćali nešto dobiti za uzvrat. Naprotiv, dojam je da će ravnatelj i Upravno vijeće potrošiti veći dio uplata građana na vlastito funkcioniranje. O ostalim troškovima i koristima nije bilo gotovo ni riječi, a kamoli analize. O kriterijima zapošljavanja dovoljno govore recentna kadrovska rješenja u gradskoj upravi.

Riječ je o još jednom pokušaju da se preko noći donese odluka, čije posljedice nisu u potpunosti sagledane i da se pri tom ne vodi računa o mišljenju autentičnih predstavnika građana. Naknadno se djelovanjem putem lokalnih medija stvara dojam da su krivi drugi. Skup s predstavnicima Županijske lučke uprave je u Pločama održan u svibnju 2018. uz prisutnost najviših predstavnika Grada. Grad je nedvojbeno preko dvije i pol godine znao i svojim nečinjenjem odobravao ovakav model. Konkretne (pravne) korake su poduzimali građani, a ne Grad. Otkud naknadna pamet?

Po istom modelu se farbanjem zidova pokušava stvoriti dojam da nam je dobro. Na žalost, slike na zidovima i natpisi u novinama neće spasiti radna mjesta niti zaustaviti iseljavanje i urušavanje našeg grada, kao što niti zapošljavanja u gradskoj upravi i firmama neće dovesti do više razine komunalne usluge i manje cijene veza. Kad se istinski problem želi riješiti ne rješava se preko noći nego putem dijaloga s ljudima i boravkom među ljudima. Vremena je bilo barem od svibnja 2018.

Zato drugi put kad vidite lijepu sliku na lokalnim portalima neka vam bude dvostruko toplo oko srca. Možda je netko upravo dobio posao u gradskom poduzeću ili upravi.

 

 

Share.

About Author

Comments are closed.