Tea Pijević rukometašica godine

0

U poluvremenu utakmice Hrvatska – Španjolska u porečkoj dvorani Žatika održana je dodjela nagrada laureatima u 27. izboru najboljih rukometaša godine Sportskih novosti i organizaciji Hrvatskog rukometnog saveza (HRS).

Ako za neku godinu možemo reći da je bila rukometna onda je to 2020. Rukometaši srebrni na Europskom prvenstvu, rukometašice bronačne. Prvi put u povijesti Lijepe naše vratile su se doma s medaljom.

Domagoj Duvnjak bio je MVP Europskog prvenstva, pa je bio MVP Bundeslige, pa je za kraj osvojio i Ligu prvaka s Kielom. Ana Debelić izabrana je u All-Star ekipu Europskog prvenstva. Napokon, Duvnjak je izabran za Sportaša godine u Hrvatskoj, rukometaši su bili najbolja momčad, a rukometašice ekipa godine.

Tea Pijević je u tijesnoj utrci nadmašila sjajnu Ćamilu Mičijević. Što je najbolji dokaz koliko je dobro branila na nezaboravnom EP-u u Danskoj. Mnogi stručnjaci upravu su nju vidjeli i kao najbolju golmanicu Eura.

Europsko srebro Line Červara posebna je stručna komisija SN-a i HRS-a nagradila kao veće dostignuće od bronce Nenada Šoštarića. Červar je 11. put primio ovo priznanje.

Kako je 2020. ipak bila posebna godina po svemu, i za hrvatski rukomet i za svijet općenito, tako je prvi puta u ovom tradicionalnom izboru dodijeljena i dodatna, posebna nagrada. Za svoje zasluge što je hrvatska ženska reprezentacija osvojila prvu medalju u svojoj povijesti, jasno broncu na Europskom prvenstvu u Danskoj, nagrađen je izbornik Nenad Šoštarić, prenose Sportske novosti.

 

Share.

About Author

Comments are closed.