Akcija ’53 za 53nju’: Boško Šutalo, Matija Rakić i Lucijano Kežić veslali su Savom od Zagreba do Siska

0

Dva Neretvanina i Vrgorčanin, veslači iz UL Zagreb koja je prošle godine podigla Domagojev štit, kanuom su Savom odveslali 46 km, od Rugvice pored Zagreba do Siska, javlja Likemetkovic

Boško Šutalo (26) iz Metkovića, Matija Rakić (29) iz Koteza i Lucijano Kežić (30) iz Ploča su tako sudjelovala u humanitarnoj akciji 53 za 53nju. Startali su je bio u Rugvici pored Zagreba, a planirani cilj ispod Starog Mosta u Sisku.

Krenuli u nedjelju, 10. siječnja, u 8:30, a nakon 3 sata veslanja po hladnom vjetru prošli smo 27 kilometara i došli do Lijeve Luke gdje ih je dočekao Ivan Šabjan, prošlogodišnji trener lađara Stabline sa kojima su dijelili prvo mjesto na Maratonu lađa 2020.

sutalo_rakic_kezic_sisak-1

Nakon kratke stanke i okrijepe, krenuli su dalje a pratilo ih je loši vremenski uvjeti, pada je i snijeg. Kako je bilo izgledno da neće stići prije mraka do 53. kilometra, kod mosta u Sisku, odlučili su završiti veslanje na samom ulazu u grad, na 46. kilometru.

Tu smo osjetili pravo gostoprimstvo jer nas je nepoznati čovjek, vidjevši nas onako smrznute i pokisle, odmah pozvao u kuću gdje smo se presvukli i ugrijali dok po nas nisu došli naši prijatelji, lađarice i lađari iz Siska. Nakon višesatnog druženja uz večeru i prepričavanje dogodovština koje nam je priuštila Sava, uputili smo se natrag prema Zagrebu. Samo ovaj put malo sigurnije, autom. – kažu nam naši zagrebački lađari.

 

Share.

About Author

Comments are closed.