OPUZEN Poništen javni natječaj za dodjelu 770 ha državnog poljoprivrednog zemljišta

0

U petak, 22. siječnja, je u održana 31. sjednica Gradskog vijeća Grada Opuzena na kojoj je je uz usvajanje dnevnoga reda jedina točka bila prijedlog Odluke o poništenju Odluke o raspisivanju javnog natječaja za zakup poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu RH na području Grada Opuzena i Javnog natječaja za zakup poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu RH na području Grada Opuzena, javlja Likemetkovic

Točka je usvojena i time je poništen javni natječaj za dodjelu 770 ha državnog poljoprivrednog zemljišta koji je bio raspisan 7. siječnja 2021. i trebao je biti otvoren mjesec dana.

U obrazloženju Odluke stoji da se natječaj poništava iz dva razloga: prvi je da je zbog epidemije koronavirusa otežana komunikacija sa velikim brojem zainteresiranih ponuditelja kojima nije moguće adekvatno pružiti sve potrebne informacije, a drugi da su naknadno utvrđene nove katastarske čestice koje nisu bile navedene u natječaju.

Za sada nemamo informaciju kada će biti raspisan novi natječaj za dodjelu u dugoročni zakup (na 25 godina) 770 ha državnog poljoprivrednoga zemljišta na području Grada Opuzena, kao i 77 hektara za zakup na pet godina koje je predviđeno za povrat.

odluka-Opuzen-poljoprivrednozemljiste-568x800

 

Share.

About Author

Comments are closed.