U Udruzi Leptirići provodi se program individualne kineziterapije za djecu s poteškoćama u razvoju

0

U Udruzi Leptirići provodi se program individualne kineziterapije za djecu s poteškoćama u razvoju, osobe s invaliditetom te osobe koje imaju bilo kakav oblik disfunkcije koji ograničava izvođenje aktivnosti svakodnevnog života. Radi se o programu kineziterapijskih vježbi koje su individualno prilagođene sposobnostima i potrebama. Pri samom početku rada obavlja se fizioterapijska procjena korisnika te se postavljaju individualni ciljevi fizioterapije. U rehabilitaciji se koriste specifični oblici i metode rada određeni ponajprije vrstom i stupnjem oštećenja.

„Također, naš fizioterapeut Mira Crnčević provodi i Bowen terapiju. Bowen metoda je holistička terapija koja uključuje nježne, ali precizne manipulacije mekog tkiva u svrhu balansiranja različitih tegoba mišićno-koštanog živčanog sustava i različitih kroničnih stanja. Bowen tretmanima djeluje se na uzrok poteškoće, a samim time trajno se otklanja i sama poteškoća. Tehnika nema ograničenja s obzirom na starosnu dob, može se koristiti kod novorođenčadi kao i kod osoba poodmakle životne dobi“, rekla je Ivana Nikolac, predsjednica udruge Leptirić, istaknuvši kako se, s obzirom na situaciju s virusom COVID-19, pridržavaju propisanih mjera prema uputama HZJZ-a, kako bi zaštitili sebe i korisnika.

slika 1

Naime, korisnik dolazi na terapiju prema unaprijed utvrđenom rasporedu,u trajanju od 45 minuta. Pri dolasku korisnik ispred ulaznih vrata, od kojih je udaljen 2 metra, čeka terapeuta da s propisane udaljenosti beskontaktnim toplomjerom izmjeri temperaturu, nakon čega korisnik dezinficira ruke dezinfekcijskim sredstvom te ispunjava svoju evidencijsku temperaturnu listu. Terapeut, kao i korisnik, tijekom izvođenja terapije mora imati zaštitnu masku,osim ako korisnik zbog zdravstvenih razloga ima medicinsku dokumentaciju u kojoj je naznačeno da ne smije nositi masku. U pojedinim terapijskim procedurama, terapeut uz masku koristi vizir i zaštitne rukavice. Nakon završetka tretmana, terapeut dezinficira prostoriju kao i sva terapijska pomagala s kojima je provodio terapiju te prozračuje prostoriju 15 minuta kako bi prostorija i oprema bile spremne za sljedeći termin,bez ugrožavanja sigurnosti i zaštite korisnika.

Svima kojima je ovaj oblik terapije potreban u Pločama i okolici mogu se osobno javiti fizioterapeutici Miri Crnčević

E-mail:  mira.udrugaleptirici@gmail.com

Mobitel:  0958587087

Adresa Udruge:  Rogotinska 5, Ploče

 

Share.

About Author

Comments are closed.