Obitelji umrloga iz Staševice javna isprika ravnatelja Zavoda za hitnu medicinu, pokrenut postupak otkaza liječniku

0

Ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Dubrovačko-neretvanske županije Luka Lulić oglasio se danas priopćenjem za javnost o slučaju smrti pacijenta iz Staševice.

“U svezi nemilog događaja u ispostavi Zavoda za hitnu medicinu u Pločama, izvješćujem da sam, odmah po saznanju o okolnosti smrti pacijenta iz Staševice, za kojega je dana 25. siječnja 2021. godine zatražena hitna medicinska intervencija našeg tima iz Ploča, pokrenuo provođenje izvanrednog stručnog nadzora radi utvrđivanja svih okolnosti ovog događaja.

U provedbi izvanrednog stručnog nadzora, Komisija Zavoda za hitnu medicinu Dubrovačko-neretvanske županije zaključila je da ordinirajući liječnik tima hitne medicinske službe u svom radu, za vrijeme hitne medicinske intervencije, nije postupio sukladno standardnim operativnim postupcima, protokolima rada i algoritmima postupanja.

Po prijemu Zaključka Komisije za izvanredni stručni nadzor pokrenuo sam postupak otkazivanja ugovora o radu s tada ordinirajućim liječnikom hitne medicinske službe u Pločama. Ovim putem upućujem ispriku i izražavam sućut obitelji preminulog pacijenta”, stoji u priopćenju Luke Lulića.

Dubrovački vjesnik

 

Share.

About Author

Comments are closed.