NEUROFEEDBACK PO OTHMERU U UDRUZI LEPTIRIĆI

0

Neurofeedback je neinvazivna metoda, kojom se postupno utječe na poboljšanje funkcije mozga. Mozgu se pokazuje njegova vlastita aktivnost u sadašnjem  trenutku na perceptivno prepoznatljiv način  preko monitora i zvučnika čime mu se omogućuje da uđe u proces učenja samoregulacije.

Neurofeedback može pomoći kod poremećaja iz autističnog spektra, ADHD-a, odnosno poremećaja pažnje i koncentracije, kod poteškoća u učenju, govornih poteškoća, epilepsije, poremećaja u ponašanju, poremećaja spavanja, anksioznosti, depresije, kroničnog umora, kronične boli, migrena, ozljeda glave, moždanog udara, ovisnosti o lijekovima i drogama, stresa, kao osnova za osobni razvoj, za postizanje vrhunskih rezultata.

Neurofeedback trening se sastoji od apliciranja „elektroda“ na određenim mjestima na površini glave. Ovaj postupak je bezbolan i neinvazivan.

l

Vrijeme trajanja treninga je 30/45 min, 2 do 5 puta tjedno. Nakon 20 – 40 treninga opažaju se trajnije promjene. Pomoću Neurofeedback metode moguće je trajno promijeniti „loše“ obrasce i naučiti mozak boljem funkcioniranju.

Neurofeedback je za korisnike ugodna i opuštena aktivnost.

Za pozitivan efekt od Neurofeedback  treninga neophodno je razumijevanje i dobra suradnja terapeuta Sanje Jurinović i korisnika (odnosno njegovih roditelja ukoliko se radi o manjem djetetu).

S obzirom na situaciju s virusom COVID-19,Udruga Leptirići se pridržava svih mjera prema uputama HZJZ-a, kako bismo zaštitili terapeute i korisnike.

Djeci i odraslima kojima je ovaj oblik treninga potreban u Pločama i okolici mogu se osobno javiti našem Neurofeedback terapeutu Sanji Jurinović

Udruga Leptirići

 

 

Share.

About Author

Comments are closed.