MO Komin predlaže Ivanku Paul za Nagradu Grada Ploča za životno djelo

0

Mjesni odbor Komin predložio je Ivanku Paul za Nagradu Grada Ploča za životno djelo. Dobili smo priopćenje koje prenosimo:

Istaknuti pojedinci koji su cijeli svoj život posvetili radu za dobrobit društva obično su zaboravljeni u kraju iz kojeg potječu, ali mi u Kominu razmišljamo drugačije. Postoje naši mještani koji su neumorno radili na međunarodnoj promociji Lijepe nam naše, vođeni ljubavlju prema Domovini i rodnom kraju.

Prvi hrvatski predsjednik dr. Franjo Tuđman dodijelio je 1997.G. gospođi IVANKI PAUL odlikovanje Reda hrvatskog pletera.

Mjesni odbor Komin prepoznao je priliku da se primjereno zahvali našoj mještanki gospođi Ivanki Paul nominiravši je za Nagradu Grada Ploča u kategoriji Nagrada za životno djelo.

ivanka paul2

Svojim istaknutim radom kao novinarka, djelovanjem pri Matici hrvatskih iseljenika u Francuskoj te  predavanjima na sveučilišnim katedrama diljem Francuske, ukazivala je na važnost i ulogu Domovinskog rata i hrvatske samostalnosti.

Članica je Društva francuskih pjesnika. Našim mlađim mještanima je poznata po trećoj objavljenoj knjizi „Goodbye Tito“, a upravo je objavila i svoju četvrtu knjigu „Bog i veslo“.

Ivanka Paul

Podržimo našu Ivanku kako bi ova lijepa nagrada Grada Ploča došla u prave ruke.

 

Share.

About Author

Comments are closed.