Učenici i učitelji OŠ Stjepana Radića prikupili 28.827 kn za 1. osnovnu školu Petrinja

0

Učenici i učitelji OŠ Stjepana Radića – Metković su prikupili 28.827 kn za Prvu osnovnu školu Petrinja koja je stradala u potresu, javlja Likemetkovic.

Nezaboravne fotografije i prizori stradanja stanovnika Banovine od posljedica razornog potresa nikoga nisu ostavili ravnodušnim. Životi naših sugrađana toga dijela Hrvatske promijenili su se iz korijena, a miran i lijep grad suočen je s neizvjesnošću i brigom za osnovne životne potrebe.

U ovakvim situacijama najviše brinemo za djecu i mlade Petrinje kojima su prekinuti bezbrižni dani djetinjstva, a nastavak školovanja odvija se pod jako teškim uvjetima.

Vijest da su petrinjske škole stradale u potresu, probudila je želju naših učenika i djelatnika da pruže ruku pomoći i solidarnosti i priključe se humanitarnim aktivnostima koje pristižu iz svih dijelova Republike Hrvatske.

Odlučili smo pomoći jednoj školi i to 1. osnovnoj školi Petrinja koja je u potpunosti neupotrebljiva i u kojoj se ne održava nastava. Tijekom veljače, učenici i djelatnici Osnovne škole Stjepana Radića prikupljali su novčana sredstva te je iznos od 28.827,50 kuna uplaćen na račun 1. osnovne škole Petrinja, a vjerujemo da će ova sredstva biti dovoljna da zadovolje bar neku potrebu koju ova škola ima.

Hvala svim učenicima, njihovim roditeljima i djelatnicima koji su se rado odazvali ovoj akciji i još jednom pokazali da je nesebično dijeljenje i pomaganje naša zajednička vrlina na koju smo posebno ponosni.

Za male Petrinjce  pripremamo nove akcije prikupljanja pomoći jer naša briga ne prestaje nego se množi i dijeli. Naši učenici samo žele da se na lica njihovih  vršnjaka vrati radost i veselje.

Ravnateljica Božena Nikoletić, prof. 

 

Share.

About Author

Comments are closed.