Županijsi kup: Ispali Jadran LP i Gusar

0

Penali su odlučivali u Dubravci, u Smokvici, te u Metkoviću, u tri od ukupno pet utakmica Županijskog kupa. Senzaciju je potpisao Sokol, županijski prvoligaš, koji je izbacio člana južne skupine Treće hrvatske lige. Na svom terenu svladao je GOŠK Dubrovnik 1919., koji je poveo pogotkom Balda Cicijelja u 21. minuti. Sokol je izjednačio u 85. minuti iz kaznenog udarca, kojeg je realizirao Antonia Lipotića, a onda ‘rulet’ penala nakon kojeg se slavi na Lužama, piše Dubrovački vjesnik.

Lovro Butorac, Nikša Dragić, Ilija Marić i Antonio Lipotić su pogodili penal za Sokol, nije u drugoj seriji Leo Pušić. S druge strane Ante Ivanišević nije realizirao prvi penal za GOŠK Dubrovnik 1919., kao ni Antonio Smrdelj u trećoj seriji. Pogađali su za dubrovački sastav Toni Žile, Baldo Cicijelj i Marko Farić.

Domaćin je uz sve od 59. minute igrao s igračem manje. Nikša Milković je isključen zbog drugog žutog kartona, te je morao u svlačionicu. GOŠK Dubrovnik 1919. je prošlogodišnji pobjednik Županijskog kupa, te sudionik osmine finala završnice Kupa Hrvatske.

kup 2

Sokol će u finalu Nogometnog centra Dubrovnik – Župa dubrovačka – Konavle igrati protiv Župa dubrovačke, koja je s 1:0 kao domaćin na lapadskom travnjaku dobila Croatiju iz Gabrila. Stanislav Vasilj je bio strijelac u 47. minuti za Župu dubrovačku.

Što je uspio Sokol, nije Jadran 1929. Smokvica, koji je na svom terenu, u finalu Nogometnog centra Lastovo – Korčula, ugostio BŠK Zmaj, člana južne skupine Treće hrvatske lige. Nije bilo pogodaka nakon 90 minuta igre, a na penale bolji od županijskog prvoligaša bio je trećeligaš, koji je tako izborio plasman u polufinale Županijskog kupa. U Smokvici prvih deset izvođača bez greške, za domaćina Ivica Grbeša, Ivan Žuvela, Ivan Tomić, Nedo Mušić i Mladen Salečić, a za BŠK Zmaj Wilfried Etienne, Matija Bukvašević, Domagoj Poljak, Antonio Ercegović i Jerko Pecotić. U prvoj dodatnoj seriji ni domaćin (Ante Vukorepa), a ni gost nije pogodio (Marko Zubak), a u drugoj dodatnoj seriji nije pogodio za domaćina Mijo Teklić, a za goste jest Deni Sardelić.

Prije BŠK Zmaj plasman u polufinale Županijskog kupa izborio je županijski drugoligaš, Faraon iz Trpnja, i to osvojivši kup za područje Nogometnog centra Pelješac.

U Nogometnom centru Neretva u finalu će igrati Neretvanac i Neretva. Neretvanac je sa čak 8:0 svladao u Kominu domaći Gusar, dok je u Metkoviću bilo 2:2 u ogledu dva trećeligaša nakon 90 minuta igre, te su odlučivali penali, a tu je uspješniji od Jadran Luka Ploče, lidera Treće hrvatske lige – jug, bila Neretva.

Iza Vage Neretva je dva puta vodila (Ivan Prskalo u 40. za 1:0, te Mario Marić u 71. za 2:1, a Jadran Luka Ploče dva puta izjednačio – Ivan Raič u 43. i Bruno Moro u 87. minuti). Neretva je realizirala sva četiri kaznena udarca (Bruno Jelavić, Mario Marić, Zvonimir Medić i Ante Sršen), a Jadran Luka Ploče dva od četiri (pogađali su Mirko Marić i Marko Musulin, a nisu Marin Bakić i Ivan Paponja), te se nije trebala izvoditi peta serija. Već je bilo jasno tko ide u finale centra. Zanimljivo, prije samo sedam dana Jadran Luka Ploče je za bodove dobio Neretvu u Pločama sa čak 6:1.

U Kominu dominacija Opuzenaca, i to su osmorica tresla mrežu Gusara. Redom, Daniel Lukić u 14., Karlo Taslak u 26., Dino Deak u 34., Ante Mihaljević u 36., Mario Tutavac u 55., Mario Popić u 65., Lovre Kešina u 76. i Dominik Bačić u 89. minuti.

Faraon iz Trpnja i BŠK Zmaj čekaju kako će završiti finala preostala dva centra (Neretvanac dočekuje Neretvu, a Župa dubrovačka će ugostiti Sokola). Nakon toga će se ždrijebom odrediti parovi polufinala Županijskog kupa.

Pobjednik Županijskog kupa izborit će plasman u pretkolo Hrvatskog kupa.

Tonći Vlašić/Dubrovački vjesnik

 

Share.

About Author

Comments are closed.