Dalmatinka se porazom oprostila od domaćeg parketa za ovu sezonu

0

DALMATINKA      23   (10)

LOKOMOTIVA      26   (13)

Dalmatinka – Lokomotiva  23:26 (10:13)
Ploče – Dom športova Ploča. Gledatelja – bez gledatelja
Suci: Nives Parađina (Marina) i Stefano Rajković (Split)

Dalmatinka: Jelčić(14 obrana), Jerković  (2 obrane), Galov, Lovrić, Jarak(6), Vladimir (3), Zelić(3), Bule  (2), M.Žderić (1), Radoš (2), Oršulić  (4), Tolj, Krilić(2).Trener – Ivan Jerković

Lokomotiva: Bešen (19 obrana), P. Posavec, Fureš, Šimara (9), Čurić, Vojnović (1), L.Kalaus (6), D.Kalaus (2), Japundža (3), R.Posavec, Kosovac, Bilandžić, Sedloska, Gavrić (2), Prkačin(3). Trener – Nenad Šoštarić

Isključenja: Dalmatinka 6 min. Lokomotiva 12 min.

Sedmerci: Dalmatinka 5/8. Lokomotiva 1/2

Crveni karton: Larissa Kalaus (Lokomotiva 55min), Andrijana Vlatka Jelčić (Dalmatinka 56min)

Djevojke sa ušća Neretve u pravoj prvenstvenoj utakmici na oproštaju od ove sezone sa domaćim parketom pružile su snažan otpor renomiranim gošćama iz Zagreba. Igračice Lokomotive pobjednice Hrvatskog kupa u rukometu teže su došle do dva boda nego što su očekivale. Prvi dio susreta Pločanke se dobro drže, ušle su otvoreno i agresivno u utakmicu tako da su gošće na odmor otišle sa +3 pogotka.

Drugo poluvrijeme donijelo je još čvršću, brzi i efikasniju igru Dalmatinke pa su sredinom drugog dijela bile na diobi neriješenog rezultata (17:17), nakon toga bile su na +2 pogotka. U tim trenutcima se očekivalo iznenađenje u Domu športova u Pločama, ipak iskusnije, kvalitetnije i sigurnije gošće koje u svojim redovima imaju i nekoliko vrhunskih reprezentativki mirno su privele utakmicu kraju u svoju korist koju su završile sa +3 pogotka i odnijele u Zagreb dva boda.

Rukometašice Dalmatinke nemaju za čim žaliti jer pokazale su da se mogu nositi i sa mnogo jačim protivnicama, a odigrale su jednu od boljih utakmica ove sezone.

Piše: Branko Kulidžan

 

Share.

About Author

Comments are closed.