Grad Ploče: Održana medijska konferencija projekta „Promicanje održivog razvoja prirodne baštine doline Neretve“

0

U organizaciji Grada Ploča, u Mini art dvorani Športske dvorane održana je medijska konferencija „Promicanje održivog razvoja prirode baštine doline Neretve“. Nositelj projekta je Dubrovačko-neretvanska županija, a partneri su jedinice lokalne samouprave Grad Ploče i Grad Metković, Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Dubrovačko-neretvanske županije i Javna ustanova Regionalna razvojna agencija Dubrovačko-neretvanske županije –DUNEA.

1.

Na konferenciji su predstavljeni provedeni projekati od strane Grada Ploča kao partnera na projektu u svrhu promicanja održivog razvoja prirodne baštine doline Neretve: Posjetiteljski centar i planinarski dom Vrata Neretve; Edu-eko kompleks na brdu Trovro; Promatračnica za bioraznolikost. Ukupna vrijednost projekta „Promicanje održivog razvoja prirodne baštine doline Neretve“ je 14.048.072,02 kuna, od kojih se 75% odnosno 6.135.174,65 kuna financira EU kroz Operativni program Konkurentnost i kohezija, iz Fonda za regionalni razvoj, a na području Grada Ploča izvršile su se aktivnosti u vrijednosti 8.180.232,87 kuna.

2.

Zamjenik gradonačelnika Ivan Marević najavio je, kroz idućih nekoliko mjeseci, aktiviranje turističkih potencijala i stavljanje izgrađenih objekata u širu funkciju. Podsjetio je na realizaciju projekata Mali Milosavac i poučnu stazu Peračko Blato – Ostojići i naglasio kako je Grad Ploče prijavio još četiri poučno rekreacijske staze, dok je za dodatne dvije izrađena potrebna dokumentacija. Zahvalio je Matei Pirjevac na angažmanu pri pripremi dokumentacije za ove projekte.

3.

Karlo Kučan, vanjski stručnjak, uvjeren je kako su stvoreni temelji za dodatni razvoj turizma na ovome području, poštujući posebnosti ovoga kraja koji nudi mogućnosti građenja turističke djelatnosti kroz ruralnu priču. Grad Ploče, naime, u ukupnim turističkim rezultatima Dubrovačko-neretvanske županije sudjeluje samo sa dva do tri posto i taj se postotak, kreacijom novih sadržaja, može značajno povećati.

4.

Na kraju je Elizabeta Kužet prikazala video prezentaciju spomenutih projekata.

5.

 

Share.

About Author

Comments are closed.