Aleksandar Ostojić predsjednik KUD-a Ploče

0

Dana 06. 07. 2021.godine u prostoru Doma kulture u Pločama održana je izborna skupština KUD-a “Ploče’.

Nakon podnesenog izvješća predsjednika  Nike Orepića za rad za protekli period i usvajanja istog, pristupilo se izboru novog predsjedništva, a izabrani su sljedeći članovi:

– predsjednik Aleksandar Ostojić

– potpredsjednica Sandra Wagner

– član Tomislav Batur

– član Niko Orepić

– član Zdenko Musulin

IMG-20210708-WA0002

IMG-20210708-WA0003

Na opće zadovoljstvo sjednici je prisustovala i profesorica Radojka Bagur koja je predstavila repliku ženske neretvanske nošnje iz 18 stoljeća, koju je KUD ” Ploče” uz nesebičnu pomoć France Žderić i stručnu  pomoć profesorice Radojke uspio izraditi u ovo vrijeme korone.

IMG-20210708-WA0001

Na sjednici je jednoglasno zbog svojih zasluga gđa. Radojka Bagur proglašena i počasnim članom KUD-a ” Ploče “, koje je sa zadovoljstvom prihvatila, te se obratila prisutnima riječima :

IMG-20210708-WA0000

“Zahvaljujem što ste me pozvali i ove godine kako bi prezentirali žensku narodu nošnju ovih krajeva iz 1774.godine.Također vam zahvaljujem na dodjeli priznanja -počasnog člana vašeg KUD-a. U sjećanju mi je ostao naš zadnji susret kad ste unatoč koroni uspjeli organizirati u parku na rivi likovnu manifestaciju “Neretvanska narodna nošnja kroz boje kista “, koja je uspješno povezala različite izražaje ( pjesmu, ples i slikanje ) , Neretva i more uspješno sjedinjeni. Stoga želim da i dalje ustrajete na promoviranju neretvanskih specifičnosti. Ponosna sam na dobiveno priznanje i na našu suradnju i hvala vam za sve. Na kraju vam želim puno uspjeha i kako bi naši stari rekli – SRETNO I BERIĆETNO “.

 

Share.

About Author

Comments are closed.