Luka Ploče: Umjesto kogeneracijskog postrojenja, moderna skladišta

0

Uprava Luke Ploče d.d.18.lipnja 2021. godine zatražila je od Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja, Uprave za dozvole Sektora građevinskih i uporabnih dozvola, poništenje građevinske dozvole za izgradnju “Postrojenja za sušenje drvene sječke/drvene građe i pripadajućeg kogeneracijskog postrojenja na biomasu -LPE 5,0 MW el Faza 1 i Faza 2”.

Sukladno strateškim ciljevima društva koji su usmjereni razvoju  lučkih  potencijala i usluga do najviše razine, prostor na kojem je bila predviđena energana na biomasu prenamijenit  će se u najmodernija otvorena i zatvorena skladišta generalnih tereta čime ćemo moći nuditi višu razinu usluga, nastavljajući već započeti investicijski ciklus. Luka Ploče već duže vrijeme ulaže napore u podizanje ekoloških standarda i energetske učinkovitosti, temeljem čega  su već kupljeni i pušteni u rad strojevi specijalizirani za čišćenje i  polijevanje-cisterna i mobilni topovi za polijevanje rasutih tereta te četka za čišćenje prometnica i skladišta. Također, planiramo izgradnju ekocentra u kojem će se sortirati otpad, a pokrenut je i projekt zamjene rasvjete radi poboljšanja energetske učinkovitosti.

Započeli smo i postupak ispitivanja mogućnosti implementiranja upotrebe obnovljivih izvora energije korištenjem sunčeve energije. Navedenim djelovanjem i aktivnostima nastavlja se razvoj Luke Ploče u poslovnom aspektu, istovremeno vodeći računa o potrebama i benefitima za lokalnu zajednicu.

PREDSJEDNIK UPRAVE Hrvoje Livaja, dipl.oec

Share.

About Author

Comments are closed.