Uhićeni počinitelji džepne krađe

0

Nakon što je u poslijepodnevnim satima u ćetvrtak, 22. srpnja Policijskoj postaji Dubrovnik poljska državljanka prijavila krađu novčanika iz ruksaka kojeg je, za vrijeme boravka u jednom turističkom objektu na području starog grada, nosila na leđima. U novčaniku se, osim osobnim dokumenata, nalazilo 1.500, kuna i 500 eura.

Ubrzo nakon toga jedan naš sugrađanin u blizini mjesta događaja pronašao je odbačeni novčanik bez novca, ali s osobnim dokumentima, te je isti vraćen vlasnici.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem već sljedećeg dana otkriveni su počinitelji navedene krađe. Radi se o dvojici rumunjskih državljana u dobi od 51 i 71 godine koji su uz kaznene prijave predani pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave, a potom su sucu istrage Županijskog suda u Dubrovniku koji im je odredio istražni zatvor.

Od početka ovogodišnje turističke sezone ovo je prva zabilježena džepna krađa na području Dubrovačko-neretvanske županije. Radi se o kaznenim djelima koje je izuzetno teško otkriti budući počinitelji nisu s našeg područja, vrlo su vješti u krađi, a neupadljivi za primjetiti. Odmah nakon počinjenja kaznenog djela napuštaju mjesto događaja, kao i grad, tako da je svako njihovo razotkrivanje i uhićenje dobar rezultat koji, između ostalih sigurnosnih pokazatelja, značajno doprinosi definiranju Dubrovnika kao jedne od najsigurnijih svjetskih turističkih destinacija.

Tjedno izvješće za promet

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je 11 prometnih nesreća s ozljeđenim osobama u kojima je 7 osoba teže, a 12 ih je   lakše ozljeđeno. S materijalnom štetom zabilježeno je 14 prometnih nesreća.

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 919 represivnih mjera od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“ te je tako 461 osoba sankcionirana zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 97 mjera poduzeto je prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, 30 osoba prekršajno je sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju, a 19 osoba je sankcionirano zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje.

– Od ostalih prekršaja izdvajamo 70 mjera poduzetih zbog nepropisnog pretjecanja i 92 mjere poduzete zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja.

 

Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u Dubrovniku

Najveća koncentracija alkohola od 2,67 g/kg izmjerena je u prijepodnevnim satima, 24. srpnja, 74-godišnjaku koji je s teretnim vozilom dubrovačkih registarskih oznaka, za vrijeme zabrane upravljanja vozilima B kategorije, na Obali pape Ivana Pavla II izazvao prometnu nesreću s materijalnom štetom.

Vozač je uhićen i zadržan u prostorijama policije do otriježnjenja nakon čega je uz optužni prijedlog odveden na Općinski sud u Dubrovniku gdje mu je određeno zatvorsko zadržavanje u trajanju od pet dana.

Najveća novčana kazna izrečena je u Stonu

Najveća novčana kazna u iznosu od 12.300,00 kuna izrečena je 45-godišnjem vozaču osobnog vozila dubrovačkih registarskih oznaka koji je u ranim jutarnjim satima u petak, 23. srpnja, u mjestu Kućište, izazvao prometnu nesreću s materijalnom štetom. Vozač je vozilom upravljao pod utjecajem alkohola od 1,77 g/kg.  

Osim novčane kazne, izrečena mu je i tromjesečna zabrana upravljanja vozilima B kategorije.

 

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

 

Share.

About Author

Comments are closed.