LJUBAV JE NA SVOM PUTOVANJU OKO SVIJETA UPLOVILA U GRADAC

0

U organizaciji Turističke zajednice općine Gradac večeras je u Arboretumu Gradac održana promocija jedne od najprodavanijih knjiga ovog ljeta, projekcija filma koji je osvojio nagradu publike za najbolji film ovogodišnjeg ZagrebDoxa te izložba fotografija pod zajedničkim nazivom „Ljubav oko svijeta”. Romantični ugođaj Arboretuma Gradac pokazao se sjajnom kulisom za veliku priču o ljubavi i njenom značenju za ljude diljem svijeta.

00 01

0203

Tijekom godinu dana svojeg bračnog putovanja Anđela i Davor Rostuhar proputovali su 30 zemalja svijeta na svih 5 naseljenih kontinenata i napravili 120 intervjua na temu ljubavi i odnosa s raznim parovima, pojedincima i kolektivima, istražujući što je to ljubav, kako se ona razlikuje u pojedinim kulturama i društvima te je li univerzalna. Spoznaje i slike sa svojeg neobičnog bračnog putovanja ukoričili su u knjizi „Ljubav oko svijeta”, te prikazali u istoimenom dokumentarnom filmu.

1.2.3. 4. 5. 6.

U sklopu svoje ljetne turneje, Anđela i Davor Rostuhar gostovali su večeras u Arboretumu Gradac. Nakon projekcije filma, s oduševljenom su publiko podijeliti niz autentičnih priča o ljubavi – od onih iz dubokih amazonskih šuma i zabačenih sela na Himalaji preko domorodačkih i nomadskih plemena po Africi i Aziji do onih koje se odvijaju u metropolama, poput Tokija ili New Yorka. Riječju i slikom odveli su ih na putovanje oko svijeta upoznavajući ih sa značenjem ljubavi za različite narode i kulture. Tijekom godine dana autori su intervjuirali brojne parove – starije i mlađe parove, heteroseksualne i gay parove, razvedene osobe, one čiji su supružnici preminuli, ali i one koji još uvijek tragaju za srodnom dušom. Po povratku sa svojeg putovanja, njihove su autentične i intimne ispovijesti prenijeli na stranice knjige i dokumentarni film koji pokazuju svu složenost fenomena ljubavi.

7. 8. 9. 10 11 12

Najzahtjeviji dio projekta, podijelili su Anđela i Davor Rostuhar s gračkom publikom, bio je pronalazak sugovornika i zadobivanje njihova povjerenja da s potpunim strancima podijele svoja intimna stajališta o ljubavi. Pritom su koristili sve dostupne kanale – društvene mreže, couchsurfing platformu, poznanstva, te medije. Ono što ih je naviše iznenadilo je otvorenost i spremnost ljudi da podijele svoju intimu s njima, a kasnije kroz knjigu i film i s cijelim svijetom.

Autori su istaknuli kako priča o ljubavi koju žele ispričati ne staje ovim projektom. „Trenutno smo na turneju po cijeloj Hrvatskoj, tijekom koje ćemo skupljati i ljubavne priče s našeg područja. Na turneju nosimo sandučić u koji posjetitelji mogu ubaciti svoju ljubavnu priču ili nam je mogu napisati putem internetske stranice našeg projekta https://ljubavokosvijeta.com/ Naš je cilj istražiti i dokumentirati kako se ljubav predstavlja u našim podnebljima, što ona ljudima i njihovoj okolini znači, te kako se naše kulture odnose prema ljubavi, romantičnim i intimnim odnosima kada se oni uklapaju u društvo, a kako kada se ne uklapaju”, kazali su autori filma tijekom razgovora s publikom po održanoj projekciji.

13 14 15 16 17 18

Po završetku projekcije i razgovora s autorima, posjetitelji Arboretuma Gradac imali priliku razgledati izložbu fotografija i priča iz knjige „Ljubav oko svijeta”. Ljetna turneja Anđele i Davora Rostuhara se nastavlja 29. srpnja u Metkoviću, a potom dalje duž cijele hrvatske obale.

Share.

About Author

Comments are closed.