Luka Ploče u budućnosti: pametna zelena luka

0

U prvih šest mjeseci ove godine Luka Ploče d.d. povećala je promet u odnosu na isto razdoblje prošle godine i ostvarila neto dobit od preko 12 milijuna kuna, dok je u istom prošlogodišnjem razdoblju zabilježen manjak od gotovo šest milijuna kuna.

Također, Grupa Luka Ploče, koja sada zapošljava 454 radnika u odnosu na prošlogodišnjih 502, i koju, osim Luka Ploče d.d., čine Pomorski servis d.o., Luka šped d.o.o. i Pločanska plovidba d.o.o., ostvarila je dobre poslovne rezultate i zabilježila neto dobitak od 13,2 milijuna kuna.

„Dobri poslovni rezultati Luke Ploče u tekućoj godini proizlaze iz činjenice da su se makroekonomski čimbenici poboljšali tijekom 2021. godine naspram istog razdoblja u 2020. godini kad je vladao negativan učinak COVIDa-19 na globalnoj razini. Tijekom 2021. godine svi indeksi industrijske proizvodnje pokazuju značajan rast čime je povećana potreba i cijena logistike dobara. Posebno se to odnosi na tržište BiH gdje je registriran značajan oporavak u odnosu na 2020. godinu. Luka Ploče kontinuirano unaprjeđuje kapacitete, efikasnost i kvalitetu pružanja lučkih usluga kako bi zadovoljila zahtjeve postojećih, ali i potencijalnih korisnika što potkrepljujemo činjenicom da se u zadnjem periodu pojavljuju novi kupci s novim robama. Svjesni okruženja u kojem se tvrtka nalazi, od samih početaka provodimo najviše standarde pri rukovanju opremom te pridajemo izrazitu pozornost zaštiti i očuvanju okoliša u što smo uložili značajna sredstva“, poručili su iz Uprave Društva, a na naš upit kako vide luku u budućnosti odgovorili su: „Luku Ploče u budućnosti vidimo kao pametnu zelenu luku (smart green port). Planiramo daljnje ulaganje u razvoj i digitalizaciju Luke Ploče s naglaskom na rast u kontejnerskom prometu kao i povećanje kapaciteta kontejnerskog terminala. Luka Ploče kontinuirano radi na unaprjeđenju poslovne organizacije i programu socijalnog zbrinjavanja te smo iznimno spremni udovoljiti očekivanjima i zahtjevima s kojima se suočavamo“.

Cijeli tekst možete pročitati u novom broju Dubrovačkog vjesnika koji je na pločanskim kioscima od petka ujutro!

Share.

About Author

Comments are closed.