Na 24. Maratonu lađa će nastupiti rekordan broj ekipa – izostat će dolazak državnoga vrha

0

Danas je i Hotelu Narenta Udruga lađara Neretve održala konferenciju za medije na kojoj je Luka Orušlić, predsjednik ULN-a, iznio najvažnije informacije o ovogodišnjim lađarskim natjecanjima u Tjednu lađe u Neretvi, piše Likemetkovic

Prvi na redu su brzinske utrke koje će se održati sutra, 11. kolovoza, s početkom u Opuzenu.

U četvrtak, 12. kolovoza, će biti 8. Maraton lađarica koji se vesla na stazi dugoj 10 kilometara, od Metkovića do Opuzena. Start ispod Lučkoga mosta je u 18 sati.

U subotu, 14. kolovoza 2021. će biti 24. Maraton lađa. Start je u Metkoviću ispod Lučkoga mosta u 17 sati uz izravni prijenos HTV-a.

Tjedan će završiti u nedjelju, 15. kolovoza, povratkom lađa u Metković.

Ove godine je rekordan odaziv lađarskih ekipa otkako se održava Maraton na Neretvi. Ukupno će nastupiti 56 ekipa, 18 na Maratonu lađarica (216 veslačica) i 36 na Maratonu lađa (prijavljeno je više od 500 veslača).

Prošivajući epidemiološke mjere, neće biti organizirano praćenje Maratona lađa na startu ni u cilju, pa se gledatelji pozivaju da natjecanje prate s obala Neretve. I ovoga puta će Maraton izravno prenositi HTV 2.

Zapovjedni brod će biti manji nego lani i ovoga puta se ne očekuje uobičajeni dolazak državnoga vrha: predsjednik Zoran Milanović za sada nije odredio svoga izaslanika, a izaslanik premijera Andreja Plenkovića će biti ministar Tomislav Ćorić.

Share.

About Author

Comments are closed.