Opuzen: Nakon prepirke, napao ga sjekirom

0

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Dubrovnik 34-godišnjak se sumnjiči da je 5. kolovoza ove godine korištenjem agregata, na kojem je došlo do kvara zbog nepropisno izvedene električne instalacije, izazvao požar na spremniku goriva od 1000 litara koji se nalazio u njegovom kombi vozilu koje je u to vrijeme bilo parkirano na Mirinovu. Požar se proširio na još jedno osobno vozilo parkirano u blizini i pet usidrenih plovila koja su u potpunosti izgorjela.

Ovim kaznenom djelom pričinjena je znatna materijalna šteta, ali srećom nitko nije ozlijeđen.

Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo „Dovođenje u opasnost opće opasnom radnjom ili sredstvom“ policija je osumnjičenog kazneno prijavila nadležnom državnom odvjetništvu u Dubrovniku.

Nanošenje ozljeda

Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Metković muškarac u dobi od 53 godine osumnjičen je za prijetnju i pokušaj nanošenja teških tjelesnih ozljeda 47-godišnjaku.

Zbog prethodnih nesuglasica osumnjičeni je u poslijepodnevnim satima u četvrtak, 12. kolovoza u Opuzenu sjekirom napao oštećenog prijeteći mu smrću. Tupim dijelom sjekire dva puta ga je okrznuo po glavi nakon čega ga je oštećeni svladao i zadržao do dolaska policijskih službenika.

Liječničkim pregledom je utvrđeno da je oštećeni zadobio lakše tjelesne ozljede, a 53-godišnjak je, nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, uz kaznenu prijavu doveden pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave.

 

Tjedno izvješće za promet

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je 11 prometnih nesreća s ozljeđenim osobama u kojima su 2 osobe teže, a 16 ih je lakše ozljeđeno. S materijalnom štetom zabilježeno je 9 prometnih nesreća.

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 1218 represivnih mjera od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“ te je tako 785 osoba sankcionirano zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 49 mjera poduzeto je prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, 31 osoba prekršajno je sankcionirana zbog vožnje u alkoholiziranom stanju, a 30 osoba je sankcionirano zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje.

– Od ostalih prekršaja izdvajamo 99 mjera poduzetih zbog nepropisnog pretjecanja i 45 mjera poduzetih zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja.

 

Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u Župi dubrovačkoj

Najveća koncentracija alkohola od 2,34 g/kg izmjerena je u večernjim satima, 10. kolovoza, 47-godišnjaku koji je s osobnim vozilom BiH nacionalnih oznaka zaustavljen prilikom prometne kontrole na državnoj cesti D-8 u mjestu Soline. Tijekom vožnje vozač nije imao uključena noćna svjetla na vozilu, a također je utvrđeno da kod sebe nema vozačku dozvolu.

Vozač je isključen iz prometa i zadržan u prostorijama policije do otriježnjenja te je prekršajno sankcioniran novčanom kaznom od 10.800,00 kuna i tromjesečnom zabranom upravljanja stranom vozačkom dozvolom na teritoriju RH svim motornim vozilima.

Ovo je ujedno i najveća izrečena novčana kazna u proteklom tjednu.

 

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

 

Share.

About Author

Comments are closed.