Razbojnik iz Vrgorca u svom pohodu napao deset žena, umjesto dvije godine koliko je dobio, pušten na slobodu! Bio je miran samo par mjeseci, a onda se opet latio noža…

0

Damir Mihaljević (37) zvani Damac ili Arkan iz Vrgorca je po zanimanju medicinski tehničar, ali je to posao s kojim se najmanje bavio u svom životu. Njegov put su obilježila razbojništva za koja je nedavno na Općinskom sudu u Splitu i nepravomoćno osuđen na dvije i po godine zatvora, piše Slobodna Dalmacija

Ukupno mu je dokazano da je počinio sedam razbojništava i dva pokušaja razbojništva te je pušten iz istražnog zatvora na slobodu. Pušten je iako se znalo da je Mihaljević ovisnik koji je u par mjeseci zbog svojih potreba za drogom počinio sva ova razbojništva te bi puštanjem na slobodu mogao počiniti nova kaznena djela.

“Trebao je ostati u istražnom zatvoru do pravomoćnosti presude, u najmanju ruku”, govori nam jedan pravni ekspert upoznat sa slučajem dok drugi opet dvoji u tako dalekosežnu odluku jer bi istražni zatvor mogao trajati i više od možebitne pravomoćne presude.

Znao je i Damir da je na tankoj niti i da od tih dosuđenih dvije i pol godine zatvora godinu dan mora provesti iza rešetaka u što mu se uračunava i vrijeme provedeno u istražnom zatvoru, dok se preostali dio kazne od godine i pol dana neće izvršiti ako u roku provjeravanja od četiri godine ne počini koje novo kazneno djelo.

I što mislite, koliko je ova presuda natjerala čovjeka koji ima i maloljetno dijete da se popravi?

Presuda je donesena 1. travnja,a on je nakon četiri mjeseca i pet dana počinio novo razbojništvo, čekajući pravomoćnost prve presude za razbojništva.

Oko 14 sati dana 6.kolovoza ove godine ušao je u prodavaonicu “Candy Bar” u Krešimirovoj ulici te sa šiltericom i maskom za covid prodavačici stavio nož – “švicarac” dug sedam centimetara na stomak obrativši joj se riječima: “Neće ti biti ništa, otvori kasu.”

Žena je iz straha za vlastiti život dala cijeli dotadašnji dnevni inakas u visini od dvije tisuće i tristo deset kuna,a nakon što je razbojnik otišao počela je vikati i tražiti pomoć. Počinitelja su vrlo brzo uhvatili građani i zadržali do dolaska policijskih službenika.

Mihaljević je na suđenju na kojem je dobio zatvorsku kaznu priznao sva djela i to baš na način kako ga tužiteljstvo i tereti, te se iskreno pokajao. Ovih sedam razbojstava i dva pokušaja naveo je tada kao ekscese u svom životu koji se neće ponoviti jer je sva ta njegova kriminalna aktivnost (kako je sam rekao) posljedica činjenice da je miješao heroin i kokain.

Marko Didić/Slobodna Dalmacija

Mario Pušić/Cropix

 

Share.

About Author

Comments are closed.