Novi župnik stigao u Rogotin

0

Don Dalibor Milina novi je župnik u  župi Presvetog Trojstva u Rogotinu. Nasljednik don Ivice Barišića u Rogotin je stigao sa Šolte gdje je proveo 10 godina kao župnik dviju župa, župe  sv. Ivana Krstitelja u Gornjem Selu i župe sv. Nikole-Maslinica.

1. 2. 3.

Prije početka misnog slavlja Linda Markota obratila se novom župniku poželjevši mu dobrodošlicu u ime cijele župne zajednice. U svom govoru  pozdravila je župnika te ga podsjetila kako je stigao sa Šolte –„Oaze mira“ u Rogotin koji je prometno i duhovno čvorište što će zahtijevati puno veću budnost . „Svaka župa je bojišnica za spas duša, a Vi nam trebate u našem duhovnom boju.“-kazala je Linda.

Don Dalibor se zahvalio župljanima, koji su ga dočekali s nestrpljenjem i prihvatili s oduševljenjem.

U svojoj propovijedi don Dalibor je govorio o odnosu prema Bogu. O čovjekovoj povezanosti s Bogom, susretu sa drugim ljudima i ispravnom shvaćanju i štovanju Boga.

4.

5.

„Nije Bog zahtjevan. Ali zahtjevni su oni sa kojima mi vi živite. Zahtjevni su oni koje susrećete na tom putu, zahtjevni su bolesni, zahtjevni su dosadni, zahtjevni su oni koju puno pričaju, zahtjevnu su oni koji vas ne slušaju, zahtjevna su djeca, zahtjevni su stariji. Zahtjevni su i ovi i oni- To je problem svakidašnjega čovjekovog dana -susret sa njegovim bližnjima. Isus Krist traži puno više, on traži od čovjeka upravo da se daje drugome.“ – naveo je don Dalibor u svojoj propovijedi.

6.

Istaknuo je kako je čovjek je pozvan da živi u zajednici kojoj jest. Koju nije mogao birati. Nitko nije izabrao niti majku niti oca niti djecu. A dobili smo ljude koji razmišljaju originalno potpuno drugačije od nas, koji >>traže ovo – traže ono<<. „Isus Krist traži ljubavi da znamo prihvatiti jedno srce prema njoj. Imati strpljenja i riječi oproštenja i isprike da čovjek može ići naprijed.“-zaključio je novi rogotinski župnik.

Tekst i slike: Ante Pejar

 

Share.

About Author

Comments are closed.