“Potrebe i znanja o palijativnoj skrbi na području grada Ploča”

0

U Domu zdravlja Ploče održano je jedno od predavanja u sklopu projekta “Potrebe i znanja o palijativnoj skrbi na području grada Ploča”. Projekt je sufinanciran sredstvima Grada Ploča.
Palijativna je skrb specifična vrsta njege koja obuhvaća fizičku, psihološku, socijalnu i duhovnu skrb o bolesniku i njegovoj obitelji. Temelji se na radu multidisciplinarnog tima, te podrazumijeva uključivanje pacijentove obitelji u svaki segment procesa liječenja.

Cilj palijativne skrbi je umanjiti bol i neugodne simptome kako bi bolesnik ostatak života proživio dostojanstveno. Bazirano na tim spoznajama svrha ovog projekta je otkriti znanja, potrebe, interes te provedbu palijativne skrbi na području Grada Ploča.

IMG-20210923-WA0000

„Kroz provedbu projekta, edukacije, kod različitih dobnih skupina, cilj nam je posložiti informacije, te ih kroz edukativne radionice i predavanja prikazati, približiti te implementirati u društvo. Kroz ovaj  projekt želimo posebno raditi na  razvijanju  svijesti kod mlađe populacije, poglavito kod učenika koji su naša budućnost. Od neizmjerne je važnosti kod njih osvijestiti i pružiti im znanja o palijativnoj skrbi“, rekla  je voditeljica projekta Ivana Miličević mag. sestrinstva.

Predavanje je održano uz poštivanje epidemioloških mjera.

Share.

About Author

Comments are closed.