Udruga Vita Ploče organizira Dan ružičaste vrpce

0

Ružičasta vrpca simbol je borbe protiv raka dojke, a cijeli mjesec listopad održavaju se aktivnosti usmjerene edukaciji o pravovremenom otkrivanju ove zloćudne bolesti, time i većem broju izlječenja. Pločanska udruga Vita djeluje na tom polju već 23 godine i jedina su udruga u Dubrovačko neretvanskoj županiji koja službeno aktivno okuplja žene oboljele od karcinoma dojke.  Jedan od ciljeva rada udruge je i pružiti potporu članovima obitelji oboljelih, na čemu u zadnje vrijeme intezivnije rade u vidu dogovora o pružanju psihosocijalne pomoći kako oboljelim ženama, tako i njihovim obiteljima.

Pločanske Vitice svake godine Dan ružičaste vrpce obilježavaju na način da izađu na druženje sa sugrađanima uz podjelu edukativnih materijala. Ove godine obilježavanje su započele sastankom u svojim prostorijama, a nastavit će ga darivanjem ružičaste vrpce kroz ovih nekoliko dana kroz institucije u gradu. Centralni dan obilježavanja kada će im se pridružiti volonteri i udruge s kojima surađuju, bit će u subotu kad će svoje sugrađane darivati posebno oslikanim magnetima. Na njima je naime milenijska fotografija napravljena prije 11 godina, također povodom ovog datuma, a u čijem je stvaranju sudjelovao velik broj Pločana.

U subotu , 2. listopada ispred crkve u Pločama od 10 sati čekaju vas članice udruge Vita, koje ove godine posebno izražavaju želju da im se javi i pridruži svaka oboljela žena, ali i svaka ona koja na bilo koji način želi doprinijeti radu i ostvarenju ciljeva udruge.

Pridružite nam se, niste same, poručuju iz udruge Vita, a njihove aktivnosti u posljednje vrijeme posebno su usmjerene na brigu o zdravlju.

Samo jedan život imamo, pazimo na sebe, pazimo na svoje bližnje, a budimo ljudi u pravom i čovječnom smislu!

Vidimo se u subotu na nama jako važan datum, kad vas molimo da stavljanjem ružičaste vrpce na svoje majice date svoj obol borbi protiv ove opake bolesti!

Udruga VITA, preds. Nataša Peko

 

 

Screenshot_20210928_144145_com.google.android.gm

 

 

 

Share.

About Author

Comments are closed.