Vite darivale sugrađane ružičastim vrpcama

0

Ususret Danu ružičaste vrpce čiji će centralno obilježavanje udruga Vita održati sutra na pločanskoj rivi ispred crkve, danas su članice udruge u nekoliko skupina prošetale gradom i svoje sugrađane darivale ružičastim vrpcama. Tim činom svatko od nas, na neki način daje svoj obol u podizanju svijesti o ovoj zloćudnoj bolesti. Prošle su kroz gradske institucije, društva i ustanove, gdje već tradicionalno znaju za obilježavanje ovog datuma od strane udruge Vita, te su ih srdačno primili.

1.

U svijetu od raka dojke godišnje oboli 1,3 milijuna žena, a umre ih 458 tisuća.

Ružičasta vrpca simbolizira borbu protiv raka dojke, a glavni cilj ovih aktivnosti je upozoriti na važnost ranog otkrivanja raka dojke, jer se 90 posto oboljelih žena može izliječiti ako se bolest otkrije u ranoj fazi.

Ovu manifestaciju u Hrvatskoj organizira Hrvatski forum protiv raka dojke “Europa Donna”, a održava se prve subote u listopadu.

2.

Sutra, s početkom u 10 sati ispred pločanske crkve udruga Vita svojim će sugrađanima osim edukativnog materijala i ružičastih vrpci podijeliti i posebno oslikane magnete. Pozivaju sve koji su u mogućnosti svratiti da dođu i na taj način pomognu da se važne informacije o ovoj bolesti podijele s većim brojem žena, jer kako kažu, edukacija je najbitnija.

3.

4.

 

 

Share.

About Author

Comments are closed.