MCGP Metković: uhićen zbog teške krađe

0

U subotu, 2. listopada, tijekom popodnevnih sati na MCGP Metković uhićen je 43-godišnji državljanin BiH zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo teške krađe.

Naime, policijskoj postaji Dubrovnik je sredinom ožujka ove godine 61-godišnjak  prijavio krađu novca i zlatnine iz njegovog stana na području Dubrovnika.

Očevidom je utvrđeno da je teška krađa počinjena u vrijeme odsutnosti vlasnika, na način da je provaljeno u zaključanu sobu u sklopu stana koji se u to vrijeme renovirao i bio otključan.

Počinitelj je otuđio 5 tisuća kuna u novcu i nakit vrijednosti 10 tisuća kuna.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je navedenu tešku krađu počinio spomenuti 43-godišnjak koji je, uz kaznenu prijavu, doveden pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave, a potom i sudcu istrage koji mu je odredio istražni zatvor.

Utvrđen identitet muškarca koji je na Ribarnici u Dubrovniku oštrim predmetom ozlijedio 18-godišnjaka

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Dubrovnik 26-godišnji državljanin Velike Britanije sumnjiči se za kazneno djelo pokušaja nanošenja teške tjelesne ozljede 18-godišnjaku.

Naime, u ranim jutarnjim satima 30. rujna, na Ribarnici u staroj gradskoj jezgri došlo je do verbalnog i fizičkog sukoba između dvojice hrvatskih državljana i dvojice stranih državljana.

Tijekom sukoba, jedan od dvojice stranih državljana oštrim je predmetom nanio ubodnu ranu 18-godišnjaku na predjelu natkoljenice. Ozlijeđenom mladiću je liječnička pomoć pružena u dubrovačkoj bolnici, a ozljeda je okarakterizirana kao lakša.

Policija je protiv osumnjičenog nadležnom državnom odvjetništvu podnijela kaznenu prijavu i za njim je rspisana potraga s mjerom uhititi, obzirom da je napustio područje Republike Hrvatske.

 

Tjedno izvješće za promet

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježene su 4 prometne nesreće s ozljeđenim osobama u kojima je jedna osoba teže, a 3 su lakše ozljeđene. S materijalnom štetom zabilježeno je 5 prometnih nesreća.

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 546 represivnih mjera od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“ te je tako 309 osoba sankcionirano zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 60 mjera poduzeto je prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, 12 osoba prekršajno je sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju, a 26 osoba je sankcionirano zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje.

– Od ostalih prekršaja izdvajamo 44 mjeru poduzetu zbog nepropisnog pretjecanja i 19 mjera poduzetih zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja.

 

Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u Orašcu

Najveća koncentracija alkohola od 2,38 g/kg izmjerena je u večernjim satima, 3. listopada, 29-godišnjaku koji je s osobnim vozilom dubrovačkih registarskih oznaka zaustavljen prilikom prometne kontrole na državnoj cesti D-8 u Orašcu.

Vozač je isključen iz prometa i prekršajno sankcioniran novčanom kaznom od 10 tisuća kuna i tromjesečnom zabranom upravljanja vozilima B kategorije što je ujedno i najveća novčana kazna izrečena u proteklom tjednu.

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

 

Share.

About Author

Comments are closed.