MOBILNI TIMOVI DOMA ZDRAVLJA MAKARSKA – VAŽNA KARIKA USPJEŠNE TURISTIČKE SEZONE

0

Ljetna sezona je iza nas. S prvim kišnim danima još jednom zadovoljno zaključujemo kako su ostvareni rezultati daleko iznad očekivanih. Razloga za to je mnogo – od želje ljudi da putuju preko situacije s korona virusom u ostalim mediteranskim zemljama do povoljne epidemiološke situacije u Hrvatskoj. Uz navedene razloge, valja istaknuti kako su za uspješnu sezonu, kao i svake godine do sada, zaslužni  i naši domaćini, ugostitelji, hotelijeri i brojni drugi koji su vrijedno pripremili i osmislili ponudu za posjetitelje naših destinacija.

No uslijed neizvjesnosti uzrokovane korona virusom neizostavni akteri ovogodišnje sezone postali su i medicinski djelatnici. U želji da se turistima omoguće što jednostavnije i brže antigensko testiranje diljem cijele obale, organizirani su mobilni timovi koji su na poziv domaćina dolazili u njihove smještajne jedinice. Navedena praksa primjenjivala se i na Makarskom primorju.

Poljski hodocasnici i Mirjana Andrijasevic sa sestrom Dianom Utrobicic

Bilo je dovoljno nazvati, dogovoriti termin testiranja i mobilni tim iz Makarske bi došao u Gradac. Radili su svim danima u tjednu, uključujući subotu i nedjelju, i uvijek bili tu za naše turiste. Poljski hodočasnici kojima sam, kao domaćin, zbog putovanja u Međugorje više puta organizirala testiranje uvijek su bili oduševljeni članovima mobilnog tima, posebno sestrom Dianom Utrobičić. Unatoč gužvi na relaciji Makarska-Gradac, visokim temperaturama i brojnim lokacijama na koje je morala stići, sestra Diana uvijek je bila dobro raspoložena, profesionalna i iznimno ljubazna“, podijelila je svoje iskustvo s mobilnim timom iz Makarske Mirjana Andrijašević iz Gradca.

Informacije o turistima zainteresiranim za antigensko testiranje koje obavlja mobilni tim iz Makarske svakodnevno je prikupljala i Turistička zajednica Općine Gradac. Po prikupljenim prijavama, testiranje se vršilo u prostorijama info-ureda u Gradcu.

Nadamo se da ćemo sljedeću sezonu dočekati u ‘starom normalnom’ i da će zdravstvene usluge poput antigenskih testiranja biti prošlost. No jedno je sigurno, brojni iznajmljivači i turisti zasigurno neće zaboraviti ljubaznost i susretljivost naših zdravstvenih djelatnika, kao aktera koji su dali veliki doprinos ovoj turističkoj sezoni.

Share.

About Author

Comments are closed.