Izvor završio prošlu godinu s gubitkom od 940 tisuća kuna

0

Izvor Ploče d.o.o., koji se bavi djelatnostima javne vodopskrbe, javne odvodnje i izvođenja priključaka, prošlu je godinu završio s gubitkom od gotovo 940 tisuća kuna. Ukupni prihodi Izvora u 2020. godini iznosili su nešto više od 9,7 milijuna kuna, a rashodi oko 10, 7 milijuna kuna. Od poslovnih prihoda najveći su prihodi od prodaje (7,3 milijuna kuna), a među njima najveći su prihodi od prodaje vode građanima u iznosu od 3,3 milijuna kuna i prihodi od prodaje vode poduzećima i obrtnicima (2,2 milijuna kuna).

Iz revizije godišnjih financijskih izvještaja za prošlu godinu, vidljiv je pad prihoda od prodaje vode građanima od 6,5 posto u odnosu na 2019. godinu, kao i pad prihoda od prodaje vode gospodarstvenicima od 34 posto.

Gradonačelnik Ploča Mišo Krstičević, koji je predsjednik Skupštine Izvora, donio je odluku o pokriću gubitka iz 2020. godine. Gubitak se pokriva ostalim rezervama društva u iznosu od gotovo 750 tisuća kuna, dok se preostali dio od oko 190 tisuća kuna prenosi u sljedeće poslovno razdoblje i pokrit će se iz budućeg poslovanja.

 

Share.

About Author

Comments are closed.