U Kristovu zajednicu primljen mali Gabrijel Damić

0

U rogotinskoj crkvi Presvetoga Trojstva u nedjelju, 17. listopada 2021. godine obavljen je sakrament krštenja, na kojem je u Kristovu zajednicu primljen Gabrijel Damić, na radost svojih roditelja Mare Emily i Ivana Damića. Gabrijel je rođen 21. srpnja 2021., a sakrament krštenja dodijelio je župnik u Rogotinu don Dalibor Milina. Osim krsnih kumova Šime Katić i Jakoba Čačulovića, kao svjedoka i jamaca za vjeru krštenika pred kršćanskom zajednicom, svečanosti su nazočili i članovi obitelji, prijatelji slavljenika i sumještani.

Krštenje je prvi i temeljni sakramenat Crkve, “vrata” u Kristovu zajednicu. Isus je rekao: “Tko uzvjeruje i pokrsti se, spasit će se”. Nikodemu je tumačio da se čovjek mora “preporoditi”. “roditi odozgor”, po vodi i Duhu Svetom.
Krštenjem se označuje da se nastavljaju spasiteljska Božja djela iz prošlosti, kao što su: spasenje Noe i njegove obitelji iz Potopa, spasenje Izraela iz Egipta prelaskom preko Crvenog mora, uvođenje Izraela u Obećanu zemlju preko vode rijeke Jordana… Istim znakom vode Bog kroz sve vjekove označuje da izbavlja svoje odabranike od svih ropstava i propasti i dariva im svoj život “odozgor” nalik Isusovu životu, kojega je uskrsnuo od mrtvih snagom svoga Duha.

1, 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25

 

Share.

About Author

Comments are closed.