Koronavirus: 127 novih slučajeva u Županiji; Ploče: 21 novozaražena, 3 izliječene osobe

0

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 127 novih slučajeva zaraze koronavirusom.

Radi se o 63 osobe muškog spola i 64 osoba ženskog spola; 55 iz Dubrovnika, 21 iz Ploča, 19 iz Metkovića, osam iz Župe dubrovačke, po četiri iz Dubrovačkog primorja i Konavala, tri iz Slivnog, po dvije osobe iz Korčule, Lumbarde, Opuzena, Orebića i Stona te po jedna osoba iz Blata, Kule Norinske i Smokvice.

Izliječene su 64 osobe: 37 iz Dubrovnika, devet iz Metkovića, četiri iz Opuzena, po tri iz Ploča i Župe dubrovačke, po dvije iz Korčule i Trpnja i po jedna osoba iz Blata, Kule Norinske, Lumbarde i Vele Luke.

U posljednja 24 sata obrađena su 603 uzorka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 152 001 uzorak.

U OB Dubrovnik hospitalizirano je 30 osoba pozitivnih na koronavirus. Pet pacijenata zahtijeva intenzivnu skrb, od čega su četiri pacijenta na respiratoru.

U samoizolaciji je 1613 osoba, a u posljednja 24 sata zabilježeno je jedno kršenje mjere samoizolacije. Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 968 slučajeva kršenja mjere samoizolacije.

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

 

Share.

About Author

Comments are closed.