Edukacija mladih o važnosti razvrstavanja otpada i recikliranju

0

Kroz organizirana predavanja učenicima nižih razreda osnovnih škola diljem Dubrovačko-neretvanske županije najmlađe se educira o važnosti razvrstavanja otpada i recikliranja u svrhu smanjenja stvaranja smeća i očuvanja prirode. Učenici će naučiti kako se pravilno odvaja otpad, odgovorno ponaša prema prirodi, kako dobrim navikama možemo pozitivno utjecati na svijet i kako baš oni mogu postati heroji prirode.

Pročelnik Upravnog odjela za zaštitu okoliša i komunalne poslove Miho Baće je zajedno s predstavnicima Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport posjetio škole u dolini Neretve, Korčuli, Pelješcu i Konavlima te podijelio mini kontejnere za razvrstavanje otpada i prigodni propagandni materijal osnovnim školama. Ravnatelji i predstavnici škola su izrazili zadovoljstvo, te pohvalili akciju kojom Dubrovačko-neretvanska županija želi educirati naše najmlađe očuvanju prirodnih bogatstava županije.

Uz ovu aktivnost organizirana su i brojna druga događanja objedinjena pod zajedničkim nazivom „Harmonija jeseni“, jer su ekološke teme u središtu pozornosti Dubrovačko-neretvanske županije.

 

Share.

About Author

Comments are closed.