Izložba fotografija „Delta Neretva – dragocjeno vlažno stanište“

0

U petak, 26. studenog u Pučkom otvorenom učilištu Ploče postavit će se izložba fotografija pod nazivom “Delta Neretva – dragocjeno vlažno stanište”.

Izložba fotografija delte Neretve iz zraka te biljnih i životinjskih vrsta i staništa delte Neretve osim u Pučkom otvorenom učilištu Ploče bit će istovremeno izložena i u Prirodoslovnom muzeju Metković te zgradi Dubrovačko-neretvanske županije u Opuzenu. Otvorenje izložbe održat će se 26. studenog u 09:00 sati u Opuzenu u Gradskoj vijećnici.

Cilj izložbe kao dio događanja Završnog info dana projekta CHANGE WE CARE (Climate cHallenges on coastal and  transitional  changing  arEas:  WEaving  a  Cross-Project  Adriatic  Response) je edukacija te jačanje svijesti stanovništva o prirodnim vrijednostima močvarnih staništa delte Neretve i važnosti njenog očuvanja za opstanak biljnih i životinjskih vrsta, pa tako i čovjeka.

Završni info dan projekta CHANGE WE CARE organizira se u svrhu promocije i informiranja dionika o rezultatima projekta u pilot području Delta Neretve. Projekt CHANGE WE CARE obuhvatio je usklađene i koordinirane  akcije  za  prilagodbu  klimatskim  promjenama  na  prekograničnoj  razini.  Projektom  su istraženi klimatski rizici s kojima se suočavaju priobalna područja što pridonosi boljem  razumijevanju utjecaja  klimatskih   promjena  u  vodnim  režimima,  prodoru  soli,  turizmu,  biološkoj raznolikosti i agro-ekosustavima na odabranim pilot područjima. Jedan od partnera u projektu je i Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Dubrovačko-neretvanske županije koja je organizator ove izložbe.

Izložba će biti otvorena do 10. prosinca te se može pogledati radnim danom od 8 do 14 sati.

POU Ploče

Share.

About Author

Comments are closed.