U SUSJEDSKOM DERBIJU SVAKOME PO BOD

0

PLOČE, Igralište Jadranovo. Gledatelja 600.

Sudac: Zdravko Kuran (Metković) 6.

Pomoćnici: M.Nobilo i M.Trković.

STRIJELCI: 1:0 – Lončar (77), 1:1 – Primorac (90+3 – 11m)

JADRAN LP: Čagalj 7, Petrović 7,5, Barbir 7, Krstičević 7, Milinković 7,5, Primorac 7,5, Franić 7, Maleta 7, Kešina 7 (od 73.Pijević -), Vlahović 6,5 (od 83.Jelčić -), Nikolac 7 (od 69.Domić 7). Trener: Pavo Mustapić 7

NERETVANAC: Šušak 7, Katić 6,5, Mihaljević 7, Deak 7, Granić 7, Lončar 7,5, Štimac 7 (od 82.Tomas -), Marić 6,5 (od 61.Kraljević 6,5), Glasović 6,5, Kversić 7, Paponja 7. Trener: Goran Proleta 7.

IGRAČ UTAKMICE: Marko Petrović

Susjedni neretvanski derbi po lijepom, toplom i sunčanom vremenu odigran je pred nešto više od 600 gledatelja gdje su obe ekipe uložile maksimum u sebe da bi došli do vrijednih bodova. Na kraju neodlučen rezultat i podjela bodova izgleda zadovoljila je jedne i druge.

Početak je počeo ispitivanjem snaga tako da tek prvu izgledniju priliku bilježimo u 7. minuti od domaćina kada Primorac oštar udarac šalje preko gola. Gosti uzvračaju u 14.minuti kada iz slobodnog udarca sa nekih 17.metara vrlo jak i precizan udarac zaustavlja vratar Čagalj, nova prilika za goste u 19.minuti u kaznenom prostoru domaćina Antonio Štimac se nije najbolje snašao te je propala još jedna prilika.

U 28. minuti tribine su na nogama domaći napadač Andrija Milinković sjurio se u kazneni prostor gostiju, Dino Deak ga ruši, a zvuk nesigurnog suca se nije ozna čio i igra se nastavila gdje iz kontra u istoj minuti gosti preko Ante Mihaljevića imaju idealnu priliku ali on sa nekih 10 metara loptu šalje preko gola.

Na poluvrijeme se otišlo bez pogodaka da bi drugo poluvrijeme donijelo i mnogo bržu, otvoreniju igru sa više prigoda. Tako domaćin preko Malete u 55. 59, zatim Kešina u 69. te Milinković u 79.minuti nisu se najbolje snašli i prigode su otišle u nepovrat. Gosti svoje prilike su imali u 53. i 57.Lončar te Štimac u 72.ali se rezultat nije mijenjao. U 76.minuti gosti ipak dolaze u vodstvo, na nekih 17.metara od gola dosuđen je kazneni udarac gdje Stjepan Lončar jedan od boljih u redovima gostiju pogađa rašlje nemoćnog vratara Čaglja.

Poslije primljenog pogodka domaćin je zaigrao na sve što im se posrečilo u nadoknadi vremena 90+3 kada se Barbir našao u prigodi za pogodak kojeg je u gužvi spriječio igrač gostiju igrajući rukom, a sudac pokazao na “kreč”. Siguran realizator bio iskusni Dino Primorac. Na kraju tresla se brda, a na semaforu ostao rezultat 1:1, te napomena da je sudac tijekom cijele utakmice nepotrebno više puta sjeckao igru i nije dozvoljavao da se razvije u jedan pravi susjedski derbi gdje su bodovi gostima bili potrebni da zadrže prvo mjesto, a domaćinu da se izvuku u zonu spasa.

 pripremio: Sagomago

Comment

Share.

About Author

Leave A Reply