PROJEKT “COCCOBALL” KOJI JE OTAC ZAPOČEO, A SIN NASTAVIO, UŠAO MEĐU 10 NAJBOLJIH U HRVATSKOJ!

0

Od 44 prijavljena projekta na natječaj UNIverzI-JA-DA, Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO), u suradnji s Ministarstvom turizma RH, Gradom Zagrebom i Udrugom Europske sveučilišne igre Zagreb-Rijeka 2016., odabrala je 10 studentskih timova s najboljim idejama.

Projekt UNIverzI-JA-DA, kojim se dodjeljuju financijska sredstva najboljim studentskim projektima u rješavanju zadataka tijekom održavanja Europskih sveučilišnih igara u Zagrebu i Rijeci u srpnju 2016. godine, omogućio je finalistima novčanu nagradu od 10.000 kuna te priliku realizacije projekta među kojima je i naš građanin i student druge godine sportskog menadžmenta Ivo Brajlović.

Osnovni cilj projekta UNIverzI-JA-DA je pružiti priliku studentima da se na stvarnim zadacima i uz podršku mentora educiraju i upoznaju s poduzetništvom te realiziraju svoju inovativnu ideju. Studenti se se imali priliku prijaviti putem Mreže studentskih poduzetničkih inkubatora (MSPI) čije su aktivnosti usmjerene na mentorstvo, edukaciju i poticanje studenata na ulazak u poduzetništvo te izgradnju poduzetničkih vještina već za vrijeme studija.

univerzijada-1

– Presretan sam što sam ušao među 10 timova u Hrvatskoj i što sam osvojio motivacijskih 10.000 kuna za projekt. Ovakav tip natječaja i osmišljavanja ideja te sama realizacija je ono što omogućava svakom aktivnom studentu da pokaže svoja znanja i vještine te da prije samog završetka fakulteta uđe u poduzetničku priču i ostvari kontakte za budućnost do kojih je nekad jako teško doći.

Prezadovoljan sam dosadašnjim uspjehom ali mali korak me dijeli i do samog završnog finala 19. siječnja 2016. u Zagrebu gdje ću projekt predstaviti javno te detaljno od ideje do realne izvedivosti kako bi dobio financijsku sredstva za samu realizaciju – rekao nam je Ivo Brajlović, te opisao projekt:

– Projekt “Coccoball” je zapravo sportsko-zabavno-rekreacijskog tipa koji se natječe u kategoiji Turistička promocija kulture i sporta RH. To je jedini sport na svijetu u kojem žene moraju suditi muškarcima, u kojem se igra sa dlakavom loptom teškom 2 kg, u kojem igrači nose majicu na jedan treger, u kojem se mali i veliki koš nalaze na palmama i unutar igrališta, u kojem nema tzv. moje i tvoje strane, u kojem je sve dozvoljeno, osim onoga što ne bi volio da ti se samom dogodi.

Sve u svemu, sretan sam što sam ušao opće među tih 10 timova, jer je to jedan veliki početak moje poduzetničke karijere. Ostalo je još malo vremena, pa su radovi oko projekta sve intezivniji, ali kad radiš ono što voliš, nije teško.

Comment

Share.

About Author

Leave A Reply