ZBOG PREKORAČENJA BRZINE PODUZETE 303 MJERE

0

– Policijski službenici Službe kriminalističke policije ove PU dovršili su kriminalističko istraživanje nad 40-godišnjakom osumnjičenim za kazneno djela prijevare u gospodarskom poslovanju i krivotvorenje službene ili poslovne isprave i 67-godišnjakom osumnjičenim za kazneno djelo zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđena sumnja da je 40-godišnjak u svojstvu voditelja gradilišta jednog trgovačkog društva sa sjedištem u Dubrovniku od kraja rujna 2008. do kraja lipnja 2012. godine, potpisivao i ovjeravao privremene situacije premda mu je bilo poznato da sav materijal i radovi fakturirani u privremenim situacijama stvarno nisu ni nabavljeni ni napravljeni dok se 67-godišnjak sumnjiči da je u svojstvu nadzornog inženjera za potrebe investitora svojim potpisom također ovjeravao privremene situacije, bez da se prethodno uvjerio da je sav fakturirani materijal  postavljen, a fakturirani radovi   i izvedeni. Time je spomenutom trgovačkom društvu pribavljena protupravnu imovinsku korist u iznosu od preko 1 500 000 kuna.

– Nakon što je policijskim  službenicima Policijske postaje Korčula u petak, 22. travnja 35-godišnjakinja prijavila kako joj je istog dana u prijepodnevnim satima iz trgovine na području Blata u Korčuli otuđena torba u kojoj se nalazilo 20 tisuća kuna, 600 eura, osobni dokumenti i više bankovnih kartica, provedeno je kriminalističko istraživanje po završetku kojeg je utvrđena sumnja da je navedenu krađu počinio 35-godišnjak protiv kojeg policija nadležnom državnom odvjetništvu podnosi kaznenu prijavu.

Svi otuđeni predmeti i novac pronađeni su kod osumnjičenog i vraćeni su vlasnici.

Tjedno izvješće za promet

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je 15 prometnih nesreća. Radi s o 10 prometnih nesreća s materijalnom štetom i pet s ozlijeđenim osobama u kojima je jedna osoba teže, a pet ih je lakše ozlijeđeno.

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 590 represivnih mjera od čega izdvajamo 303 mjera poduzetih zbog prekoračenja brzine i 20  mjera zbog vožnje pod utjecajem alkohola. Iz prometa je isključeno 25 vozača i 5 vozila.

U noći sa subote na nedjelju 23./24. travnja na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske provedena je akcija pojačanog nadzora alkoholiziranosti vozača kada je prekršajno sankcionirano 25 vozača od kojih njih 14 po akciji, odnosno zbog vožnje pod utjecajem alkohola.

Comment

Share.

About Author

Leave A Reply