VELIKE ČESTITKE!!! – Nora Blažević napisala najbolji rad na temu kulturne baštine!

0

Uz pjesmu i ples u HNK Zadar sinoć je svečano otvoreno još jedno izdanje Ritma kulturizma.

Po deveti put studenti diplomskih studija Odjela za turizam i komunikacijske znanosti Sveučilišta u Zadru udružili su se u projektu „Ritam kulturizma” kako bi svojim kolegama i sugrađanima predstavili nove ideje iz polja kulture i turizma.

img_7963

Drugi dan Ritma kulturizma započeo je izlaganjem studentskih radova na temu kulturne baštine.

Žiri u sastavu profesora Vinka Bakije, profesora Tomislava Fabijanića i studentice Anđele Pirije danas nije imao lak zadatak.

nora1

No, u velikoj konkurenciji pobjedu je svojim radom „NA NERETVI VODI ‘LADNOJ: ŽENE U USMENIM PJESMAMA DOLINE NERETVE“, odnijela studentica Odsjeka za hrvatski jezik i književnost Nora Blažević, studentica koja je rodom iz Rogotina!

”Za rad sam provela istraživanje u trajanju dva-tri mjeseca. Od malih nogu volim taj kraj i kulturnu baštinu svog kraja i htjela sam je prezentirati na najbolji način. Nagrada me iznenadila jer je u konkurenciji bilo kvalitetnih radova”, ispričala je Nora.

Program je započeo izlaganjem studentskih radova na temu kulturne baštine. Prvi od njih pod nazivom „ŽANROVSKA OBILJEŽJA I KNJIŽEVNE VRSTE U ZORANIĆEVIM PLANINAMA“ izložila je Eleonora Lovraković, studentica Odjela za kroatistiku i slavistiku.

Uslijedio je rad na temu „STANJE I PERSPEKTIVE RAZVOJA TURIZMA U DONJEM PONERETAVLJU“ kojeg je predstavio student Odjela za geografiju, Josip Šetka.

img_7920

Student Marko Brkljača s Odjela za etnologiju i antropologiju Odjela za povijest predstavio je svoj rad na temu „NEMATERIJALNA KULTURNA BAŠTINA U NATJEČAJIMA NA PODRUČJU ZADARSKE ŽUPANIJE“, a za svoje izlaganje dobio je posebnu pohvalu žirija.

Uslijedila je zatim pobjednica Nora Blažević s već spomenutim radom s kojim je prisutne upoznala s običajima neretvanske doline, za za sam kraj studenti Odjela za ekonomiju Karmen Gregov i Dario Vištica zajednički su izložili svoj rad na temu „TURISTIČKA VALORIZACIJA GUSALA I GUSLARSKOG PJEVANJA“.

Više informacija pročitajte ovdje!

Comment

Share.

About Author

Comments are closed.