RUKOMET: Juniorke Hrvatske obilježile drugi poraz na Europskom prvenstvu u Mađarskoj

0

Nakon poraza od Danske, inače višestrukih europskih prvakinja, hrvatska ženska juniorska reprezentacija doživjela je poraz i od Njemačke 26:16 (11:11). Pri tome je naša reprezentacija odigrala dva potpuno različita poluvremena i sigurno će žaliti za propuštenom prilikom, prenose na hrs.hr

Za razliku od susreta s Danskom,naša je reprezentacija protiv Njemačke zaigrala vrlo hrabro, agresivno, odgovorno. Njemicama je tako trebalo gotovo pet minuta da prvi put zatresu naše mrežu. I ni jednom nisu imale vodstvo. Hrvatska je držala kontrolu igre i rezultata cijelo vrijeme. Držale su naše rukometašice prednost od početnih 2:0, preko 3:1, pa 8:6, da bi konačno u 26-oj minuti probile tu magičnu granicu od dva pogotka viška i otišle na 10:7. Nisu međutim uspjele izdržati do kraja. Uporna Njemačka vratila se u posljednjim trenucima prvog poluvremena i stigla do izjednačenja 11:11. Iz te prve dionice vrijedi svakako izdvojiti odlično rasploženu Petru Marinović na hrvatskim vratima koja je uspjela zaustaviti 7 njemačkih udaraca.

S tri tehničke pogreške i čak dva neoprezna isključenja počinje drugi dio Hrvatska. Jasno je da su to Njemice iskoristile i u 34-oj stigle do prvog vodstva na utakmici 11:12. Kada je Ema Guskić propustila realizirati naš drugi sedmerac, rezultat je tada bio 12:13, nervoza se polako počela uvlačiti u redove hrvatske reprezentacije i Njemačka u 39-oj bježi na plus tri, 12:15. Hrvatski izborniik Ivan Jerković prisiljen je zvati minutu predaha da pokuša probuditi ekipu, i vratiti je u ritam prvog dijela. Nažalost, to se nije dogodilo i Njemice su na krilima silnog samopouzdanja serijom 6:0 pobjegle na velikih 12:19. U 15. minuta drugog dijela Hrvatska je postigla samo jedan pogodak. Ništa se značajnije nije promijenilo ni u posljednjoj četvrtini susreta. U 55-oj minuti Njemačka je imala deset pogodaka prednosti 15:25. Pogađale su iz svih pozicija, a naše naivno nasjedale na njihovu obranu, iscrpljivale se u hrvačkim zahvatima, griješile u dodavanjima i na kraju proslavile vrataku Lauru Waldenmaier koja je skupila čak 16 obrana.

Hrvatska je u drugom poluvremenu postigla samo 5 pogodaka, a primila čak 15. Pri tome je imala ukupnu realizaciju od samo 39 posto. S pet pogodaka Lucija Jandrašić najbolji strijelac naše reprezenatacije, a među Njemicama Dana Bleckmann koja je imala fantastičan dan, 10 pogodaka od 11 pokušaja. Šteta što naše rukometašice nisu naplatile sjajan dan Petre Marinović na vratima koja je imala 14 obrana.

Za dva dana Hrvatska igra protiv Nizozemske.

Share.

About Author

Comments are closed.