USUSRET MARATONU: Prvi put će zapovjedni brod biti katamaran ‘Dida Frane’

0

Prvi put će predsjednički brod, ujedno i zapovijedni na MAratonu lađa biti brod Dida Frane u vlasništvu vodičkog brodara Ante Cukrova.

Riječ je o katamaranu trotrupcu dužine 30 metara jedinstvenom u Hrvatskoj koji je izgrađen u kotorskom brodogradilištu 2018. godine i koji može primiti 130 putnika. Ono što je važno za ovaj brod da gotovo i ne pravi valove što je vrlo važno za naše lađare, osobito onima koji veslaju iza vodećih ekipa.

dida-frane

Drugi zapovjedni brod će biti stari znanac Felun na kojega će biti ukrcano nešto manje putnika nego lani. Razlog tome su umanjenje valova koji ovakvi brodovi čine na Neretvi i koji smetaju našim lađarima.

Felun

Maraton će pratiti i putnici na čak jedanaest putničkih, izletničkih brodova.

Zbog toga je ove godine je osigurana nešto veća kontrola plovidbe brodova na Neretvi s ciljem povećanja sigurnosti i što manjeg ometanja lađara. U to će uključiti HRM s dva čamca, HGSS, policija i Lučka kapetanija koji će prvi put sudjelovati s dva čamca i priječiti ulaz skutera i manjih brodica u Crnu riku.

Sve informacije vezane uz rezervacije mjesta na zapovjednim brodovima možete dobiti pozivom na kontakt telefone: 098-345-078  i  098-974-4886.

Izvor: LIKEmetkovic.hr

Share.

About Author

Comments are closed.